Forside


Disney 3D Blu-Ray
-Introduktion til 3D

 

Disney 3D film i biografen:
Bolt 3D var den første Disney film der ramte biograferne med den nye Real3D teknik. I biograferne bruger man billige passive polariserede briller, der i princippet er polariserede solbriller hvor det ene glas er drejet 90 grader. På denn måde kan man ved at polarisere billederne gøre så hvert andet billede kun ses med det ene øje, og de andre kun med det andet øje.

Disney var med til at starte 3D bølgen, Lille Kylling i 2005, men først med Bolt 3D i 2008 kom teknikken til Danmark. Den gang i få udvalgte biografer, tror der var 4 steder der fik opsat udstyr til at vise den. Her godt 2 år senere er der for alvor kommet gang i den, og det er svært at finde en biograf der ikke kan vise 3D, og mange af de store film kommer nu også i 3D.

Disney 3D blu-ray:
Vi er nu i starten af 2011 og udviklingen rykker hjem i stuerne. Foreløbig er udvalget af 3D titler stærkt begrænset, men over de næste måneder gætter jeg på vi måned for måned vil se en fordobling i antallet af tilgængelige 3D titler. Alene Disney har minimum 15 3D bluray udgivelser på programmet i 2011.
3D udgaven kræver et 3D tv eller 3D projector, en 3D bluray afspiller, og 3D briller der passer til TVet / projektoren. Mange har dog allerede en 3D afspiller uden at være klar over det. Playstation 3 kan nemlig vise 3D bluray (og 3D spil).

Vores 3D anmeldelser:
Vi har testet 3D med et samsung 50" 3D plasma, samsung 3D bluray afspiller, og samsung 3D briller.
Indtil videre udgives alle Disney 3D udgivelser som 2 disk, så den originale 2D version også medfølger.