Askepot 2
-Drømmen bliver til virkelighed

Udgaver med dansk tale:
2002 DVD (V1) 2006 DVD (V2)  2006 - DVD Boxudgave
Askepot + Askepot 2 (V2)
2012 DVD (V3) 2012 Bluray
Askpot 2+3 på samme skive 


Original titel Cinderella II, Dreams come true
Datoer Har ikke været vist i biograffer.
DVD udgivelse i DK: 25/9-2002
Spilletid 78 minutter
Bonus på DVD'en Begge udgaver:
-Historiebog "En lille misforståelse".
-Spil "Askepots fortryllede slot"
-Reportage "Musikalsk magi" (ca. 5 min)

Derudover på V1: (2002)
-Musikvideo "Bibbedi bobbedi boo"
-Smugkig

Og på V2 istedet: (2006)
-Spil, find tiaraen
-Musikvideo, Put it together
-Kunsprojekt, lav din egen prinsesse
Danske stemmer Gældende for begge udgaver:
Askepot: Kaya Brüel
Feen: Kirsten Cenius
Tim: Jim Tellefsen
Bum: Per Røscke
Marie: Anette Heick
Frederikke: Anne Pagh
Mathilde: Amalie Ihle Alstrup
Prinsen: Jens Jacob Tychsen
Kongen: Ole Varde Lassen
Gudrun: Bente Eskesen
Bennedicte(Tjenestepige): Karin Jagd
Dorthea(Tjenestepige): Karin Jagd
Stedmor: Dorthea Hermann

Øvrige medvirkende:
Lasse lunderskov

Sange: Karen Busch
Original stemmer Cinderella Jennifer Hale
The Prince Christopher Daniel Barnes
The King Andre Stojka
Gus Corey Burton
Lucifer Frank Welker
Prudence Holland Taylor
The Baker Rob Paulsen
Beatrice Russi Taylor
Stepmother Suzanne Blakeslee
Anastasia Tress MacNeille
Tale V1 og V2:
5.1 på alle sprog
Tekster V1 og V2:
Bemærkninger V1 og V2:

Billede: 1.66:1
Omtale:

V1 og V2, Samme bagside tekst:
Og de levede lykkeligt til deres dages ende…

Men hvad skete der så? I Askepot II – Drømmen bliver til virkelighed kan du se fortsættelsen på Askepots vidunderlige eventyr. Det snavsede forklæde og det anstrengende liv hos den onde stedmoder er fortid. Nu er Askepot flyttet ind på slottet, hvor et nyt liv som prinsesse venter. Hendes venner, musene Tim og Bum og hendes gudmoder, den gode fe, gør alt for at hjælpe hende med arbejdet. Første udfordring er kongens årlige banket, som Askepot vil arrangere på sin egen måde. Derefter oplever Tim sit eget eventyr på slottet, da den gode fe forvandler ham til et menneske. Men Askepots sværeste opgave bliver at hjælpe en af sine stedsøstre, til at gå sine egne veje for at finde den store kærlighed.

V3 bluray:
Historien om Askepot fortsætter – nu for første gang samlet på Blu-ray. Nu kan du gense dine yndlingsfigurer og opleve den vidunderlige musik i Askepot II og III i denne digitalt restaurerede udgave med imponerende billed- og lydkvalitet.
Askepot 2 / Cinderella 2:
Askepot har endelig fået det liv hun ønskede sig, men livet på slottet og det store ansvar viser sig at være mere udfordrende end hun regnede med. Følg prinsessen i tre historier, når hun sammen med vennerne Tim og Bum og den gode fe, opdager at den bedste måde at få drømmene til at gå i opfyldelse, er ved at være tro mod sig selv og følge sit hjerte.
Askepot 3 / Cinderella 3:
Askepot lever det perfekte liv på slottet – til den dag hendes onde stedmor får fat i Den Gode Fes tryllestav, skruer tiden tilbage og ændrer hele historien! Med tryllestaven i hånden sletter hun Prinsens hukommelse om den pige han mødte til ballet. Endelig får stedmoren den magt, rigdom og fremtid hun altid har ønsket for sine døtre og samtidig kan hun sætte en stopper for Askepots liv på slottet, én gang for alle…


Anmeldelse:

Filmen
Denne direkte til video opfølger til Askepot, udkom første gang i 2002, og kom i 2006 i en special udgave. Men der var langt mere genudgivelse end specialudgivelse over den.
Nu kommer filmen så igen i 2012, på DVD, og for første gang på Bluray. Det er også første gang Disney laver en udgivelse med 2 film på samme Bluray.
Når man kigger på DVD'en er filmen stadig den samme, billedet er den samme, lyden er den samme, stemmerne de samme, og ekstramaterialet er næsten det samme. Der er næsten kun coveret til forskel, der så matcher Askepot udgivelserne fra de samme år.
Bluray udgaven har selvfølgelig et skarpere billede, og det er lækker at man får begge opfølgere (2+3) på samme bluray. Super godt. Ekstra materialet er stadig ret tyndt.

En ny bog om askepot
Askepot 2 er i virkeligheden tre små historier om, hvordan det går Askepot og hendes venner, efter hun er blevet prinsesse. For at flette de tre historier sammen, er der en lille historie uden om, hvor feen hjælper musene med at skrive og tegne bogen med de tre fortællinger, så de kan give den til Askepot.

Del 1: Første dag på slottet.
En historie om hvordan Askepot bliver modtaget på slottet. Askepot skal arrangere kongens årlige banket. Hofdamen på slottet skal hjælpe hende med arrangementet, og her skal Askepot ikke prøve at ændre på traditionerne, for "sådan gør man altså bare ikke". Men Askepot kan selvfølgelig ikke leve med stive kjoler, nedrullede gardiner, triste farver, og svesker til dessert -så hun gør oprør, og vender op og ned på det hele.

Del 2: Et usædvanlig ønske.
Musen Tim føler sig overset, og er træt af, at han ikke længere kan hjælpe Askepot. Han er led og ked af at være en lille mus, og ønsker sig brændende at blive et menneske. Askepots gudmor, den gode fe, hjælper Tim. Men det er nu heller ikke altid sjovt at være et menneske, og måske kunne en mus nogle gange være til mere hjælp.

Del 3: En kærlighedshistorie.
Den ene af Askepots onde stedsøstre, Frederikke, falder pladask for den dejlige bager. Men hendes mor syntes selvfølgelig ikke, at bageren er god nok til hende. Her må Askepot træde til, og hjælpe den onde stedsøster -der måske ikke er så ond endda.

Tegnestil.
Stilen fra den oprindelige Askepot er holdt flot, og man har ikke svært ved at genkende figurerne. Som altid ved Disney's direkte-til-video film, er baggrunde og figurer dog grovere animeret i forhold til biograf klassikerne.
Men "Askepot 2", ligger over standarden for direkte-til-video tegnefilm. Baggrundene i Askepot 2 er rigtig flotte. Figurerne animationerne er tydeligvis farvelagt på computer, og de bliver dermed meget flade at se på, sammenlignet med airbrush tegninger.

Lyd og billede:
V1 og V2:
Billedet er i 16:9 format (1.66:1), og er rigtig flot. Ikke noget at komme efter.
Lyden er i dolby digital 5.1, og er fin. Der er ikke den store dynamik, og det er sjældent, at man hører noget til bag kanaler og subwoofer, men det er heller ikke nødvendigt til denne type film.
Der er ingen ændringer overhovedet fra V1 til V2.

Ekstramateriale:
DVD V1:
-Historiebog "En lille misforståelse".
-Spil "Askepots fortryllede slot"
-Reportage "Musikalsk magi" (ca. 5 min)
-Musikvideo "Bibbedi bobbedi boo"
-Smugkig på "101 dalmatinere 2", og "Skønheden og udyret", special udgaven

DVD V2:
-Historiebog "En lille misforståelse".
-Spil "Askepots fortryllede slot"
-Reportage "Musikalsk magi" (ca. 5 min)
-Spil, find tiaraen (simpel se hvilke billeder der er ens, spil)
-Musikvideo, Put it together
-Kunsprojekt, lav din egen prinsesse (af en tom opvaskemiddel flaske)

DVD V3:
-Spil: Askepots Fortryllede slot
-Eventyrbog: En Lille Misforståelse
-Kortfilm: Musikalsk Magi
-Musikvideo

Bluray:
- Sådan bliver man en prinsesse 1
- Sådan bliver man en prinsesse 2
- Musikalsk magi - kortfilm

Ekstramaterialet henvender sig mest til de mindste på alle udgivelser, og er derfor også med dansk tale.

Konklusion:
Selvom "Askepot 2" naturligt nok ikke når helt på højde med den oprindelige "Askepot" klassiker, er den fin underholdning, og en af de bedre 2'ere. Filmen er flot tegnet, og lækkert overført til DVD og bluray. De danske stemmer er velvalgte og lyden er i orden. Historierne er gode, og skrevet, så hele familien kan få sig en hyggelig eventyr aften.
Ekstramaterialet henvender sig mest til det helt unge publikum, og der har heldigvis dansk tale hele over det hele, men for det voksne publikum, er der ikke meget information at hente.


Karakterer:
 Billede:  80 %
 Lyd:  70 %
 Handling:  70 %
 Ekstramateriale:  40 %
 Overall:  70 %


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk