Askepot 3 - Tiden skrues tilbage
Udgaver med dansk tale:

DVD 2007 V1  2012 DVD (V2) 2012 Bluray
Askpot 2+3 på samme skive Original titel Cinderella: A Twist in Time
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK:
DVD udgivelse i DK: 29/9-2007
Spilletid 71 minutter
Bonus på DVD'en SPIL & AKTIVITETER
• Bibbidi Bobbidi spil
• Askepots balsal DVD-rom

MUSIK & MERE
• Musikvideo med Hayden Panettiere
Danske stemmer Askepot: Kaya Brüel
Prinsen: Jens Jacob Tychsen
Stedmoder: Dorthea Herman
Frederikke: Anne O. Pagh
Mathilde: Amalie Ihle Alstrup
Kongen: Ole Varde Lassen
Gudrun: Bente Eskesen
Hofgreven: Anders Bircow
Tim: Jan Tellefsen
Bum: Peter Røschke
Original stemmer Jennifer Hale: Cinderella #1 (voice)
Lola Sanchez: Cinderella #2 (voice)
Christopher Daniel Barnes: Prince Charming (as C.D. Barnes)
Russi Taylor: The Fairy Godmother/Drizella
Susan Blakeslee: Lady Tremaine (voice)
Tami Tappan Damiano: Cinderella (singing voice) (as Tami Tappan)
Tress MacNeille: Anastasia
Rob Paulsen: Jaq/Grand Duke
Andre Stojka: The King
Holland Taylor: Prudence
Frank Welker: Lucifer (voice)
Tale
Tekster
Bemærkninger

Covertekst / Synopsis:
V1 DVD:
Askepot er Disneys mest fortryllende Klassiker, og i den helt nye tegnefilm
Askepot – Tiden Skrues Tilbage, fortsætter magien i en ny og eventyrlig historie!
Tænk hvis glasskoen ikke havde passet på Askepots fod? Tænk hvis prinsen var blevet forelsket i en anden? Det er præcis hvad der sker, da den onde stedmoder får fat i den gode fes tryllestav, skruer tiden tilbage og ændrer hele historien!
Med tryllestaven i hånden kan hun endelig få den magt, rigdom og fremtid hun altid har ønsket for sine døtre. Og samtidig kan hun sætte en stopper for Askepots liv på slottet, én gang for alle…
Tag med på endnu et eventyr med Askepot og hendes trofaste venner,
musene Tim og Bum. Der vil være masser at grine af, god musik og magisk
”Bibbidi-bobbidi-boo”!

V2 bluray:
Historien om Askepot fortsætter – nu for første gang samlet på Blu-ray. Nu kan du gense dine yndlingsfigurer og opleve den vidunderlige musik i Askepot II og III i denne digitalt restaurerede udgave med imponerende billed- og lydkvalitet.
Askepot 2 / Cinderella 2:
Askepot har endelig fået det liv hun ønskede sig, men livet på slottet og det store ansvar viser sig at være mere udfordrende end hun regnede med. Følg prinsessen i tre historier, når hun sammen med vennerne Tim og Bum og den gode fe, opdager at den bedste måde at få drømmene til at gå i opfyldelse, er ved at være tro mod sig selv og følge sit hjerte.
Askepot 3 / Cinderella 3:
Askepot lever det perfekte liv på slottet – til den dag hendes onde stedmor får fat i Den Gode Fes tryllestav, skruer tiden tilbage og ændrer hele historien! Med tryllestaven i hånden sletter hun Prinsens hukommelse om den pige han mødte til ballet. Endelig får stedmoren den magt, rigdom og fremtid hun altid har ønsket for sine døtre og samtidig kan hun sætte en stopper for Askepots liv på slottet, én gang for alle…

Anmeldelse:

Filmen:
I Askepot 3 går det ikke stille for sig. Det er nu et år siden, Askepot og hendes prins blev gift og den gode fe og dyrerne har planlagt en romantisk frokost ude i skoven. Den ene af de onde stedsøstre, Frederikke, som er godt gal i skralden over, at det ikke er hende, der har fået den flotte prins og det halve kongerige, er også i skoven og ser, hvordan den gode fe tryller lystigt med sin tryllestav. Uheldigvis falder tryllestaven i Frederikkes hænder, som tager den med hjem til sin mor - den onde stedmoder.

De får tryllet den gode fe til en statue og beslutter sig for at skrue tiden et år tilbage, til den dag, hvor hoffets folk er på jagt efter den pige, der kan passe glasskoen, og dermed er den pige, som prinsen vil giftes med. Og da Frederikkes fod er godt klodset, er det godt at have en tryllestav.

Musene Tim og Bum opdager, hvad den onde stedmoder er i gang med og sammen med Askepot forsøger de at få afgang til slottet, for få tryllestaven tilbage fra stedmoderen, som allerede er flyttet ind på slottet og planlægger bryllup samme aften. Så det er i kapløb med tiden, Askepot og musene må kæmpe for prinsen og kærligheden.

I 3'erens historie glemmes alt om 2'eren. 3'eren er nærmest en alternativ, og bedre, 2'er. Så titlen burde måske være "Askepot 2, andet forsøg".

Der er en del sange i filmen, og de er rigtig gode, og meget tættere på klassikerniveau, end vi har set det i andre 2'ere.

Lyd og billede:
Billedet er helt i toppen, og animationerne er væsentligt bedre end i 2'eren. Lyden er det også rigtig flot for en 2'er.
Især bluray version er flot.

Ekstramateriale:
V1 DVD:
Ekstra materialet består af en musikvideo, samt et lidt kedeligt spil, hvor man skal trylle forskellinge ting om 3 gange - og ovenikøbet ende med den ting, man startede med!! Derudover består DVD´en også af DVD-rom spil "Askepots balsal", hvor man kan vælge farver og pynte op i balsalen.

Bluray:
- Sådan bliver man en prinsesse 1
- Sådan bliver man en prinsesse 2
- Musikalsk magi - kortfilm


Konklusion:
Askepot 3 er en rigtig god og spændende film med evig fart under feltet. Indimellem faktisk også lidt skræmmende for de mindste prinsesser, der sikkert gerne vil se filmen. Men alt i alt endnu en god prinsesse film til samlingen, som alle piger vil synes om og kunne se om og om igen. Askepot 3 er klart en bedre 2'er end Askepot 2.

Karakterer:
 Billede:  90 %
 Lyd:  80 %
 Handling:  90 %
 Ekstramateriale:  50 %
 Overall:  90 %Anmeldt af Kurt og Gitte Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk