Bjørnebrødre 2

Danske udgaver:
22/08-2006  Bluray 2014Original titel Brother Bears 2
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK:
DVD udgivelse i DK: 2006
Bluray 2014
Spilletid 74 minutter
Bonus på DVD'en • Spil: ”Hjælp os lidt, ikk’ å’!”
• Bagom musikken i Bjørne Brødre 2
Danske stemmer
Rollebesætning
Tale
Tekster
Bemærkninger 16:9 – 1.78:1
Synopsis:
Tag med til vildmarken og oplev et spændende eventyr med masser af gode grin i Disneys nye tegnefilm Bjørne Brødre 2!
Kenais barndomsven Nita, står foran sit livs udfordring, da hun skal giftes med jægeren Atka. Men De Store Ånder har andre planer med hende. Den magiske amulet hun bærer, har nemlig forbundet hendes sjæl med Kenai, så for at hun kan gifte sig, skal de først bryde de stærke bånd til hinanden. Men der er bare ét lille problem: Kenai er en bjørn! Sammen tager de af sted for at lede efter svar fra fortiden, og for at finde ud af hvad der engang førte dem sammen…
Igen møder vi elgene Rod og Stub, men vi møder også de nye elgdamer Anja og Katja, og så selvfølgelig Koda, vildmarkens frækkeste bjørn!

Anmeldelse:

Filmen
Bjørne brødre 2 er på gaden i en bluray version. En direkte til video efterfølger til klassiker nummer 43.

Filmen tager sin start, hvor den første film slap. Kenai og Koda er på vej til et sted, hvor der findes rigtig gode bær. Kenai har det godt med at være bjørn, men drømmer alligevel om barndomsveninden Nita. Kenai og Nita indgik som børn en aftale om, at de altid skulle være bedste venner. De bekendgjorde deres aftale ovefor ånderne dengang, og som symbol på aftalen gav Kenai en amulet til Nita.
Et andet sted i skoven er Nita netop ved at gøre sig klar til sit bryllup. Hun er rigtig glad, men da ceremonien er igang, revner isen under dem, og skaber en dyb kløft mellem Nita og hendes forlovede. Det er et tegn fra guderne om, at de ikke kan gifte sig, så længe Nita tilhører en anden.
Stammens "kloge kone", fortæller Nita, at hun kun kan blive løst fra sit bånd med Kenai, ved at tage ud samme sted, hvor de indgik aftalen, sammen med Kenai, og brænde amuletten. Det skal ske netop ved jævndøgn, så nu har Nita 3 dage til at finde Kenai -og det er ikke det nemmeste, når Kenai er en bjørn. Som en lille hjælp giver den kloge konen hende evnen til at tale dyrenes sprog.
Nita finder Kenai, og får ham overtalt til, at de skal brænde amuletten. Men på deres vej, vækkes båndet og følelserne mellem Nita og Kenai igen, mens Koda føler sig mere og mere udenfor. Kenai står derfor snart i den svære situation, at skulle vælge mellem livet som bjørn sammen med Koda, og livet som menneske sammen med Nita. Men det er et umuligt valg.

Som i den første film er historien stærkt krydret med et par lavintelligente elge, Rod og Stub, der lige så godt kunne have heddet dum og dummere. Denne gang har de fået øjne for et par næsten ligeså dumme dame-elge, og sammen står de fire for rigtig mange humoristiske indslag på niveua med den oprindelige film.

Hvad 2'eren ikke har, er den dystre volsomme indledning den første film havde. Det gør 2'eren mere børnevenlig end 1'eren, men det er stadig en film med mange vinkler, som de mindste ikke vil kunne forstå.

Tegnestil.
For en 2'er er den tegnet rigtig flot, og jeg syntes ikke, at man umiddelbart mærker, at denne film formodenligt er lavet for et langt lavere budget end den først film. Gennemført flot.

Lyd og billede:
De danske stemmer går igen fra den første film, denne gang også tilsat bla. Søs og Kirsten som dame-elge (det gør de bare til UG). Sangene har dog skifte stemme, men det har sikkert være nødvendigt for at ramme de engelske sange, hvor der også er kommet et nyt hold på til denne udgivelse.
Men alt ialt, billede og lyd helt i top, heller ikke her lugter det af billig 2'er.

Ekstramateriale:
DVD: Dette er så udgivelsens eneste svage punkt. Der er en reportage om musikken, og et lille spil -der dog er i den bedre end. Men det er så det. Desværre.
Bluray versionen fjerner spillet, så der kun er musik reportagen tilbage.

Konklusion:
Klart en af de bedste Disney 2'ere. En rigtig god film, pakket ind i en flot lyd og billedeside, det eneste man kunne mangle er lidt ekstramateriale. Men hellere mangle det, og så en god film, end omvendt.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk