De Utrolige
Pixar klassiker nummer 6

Udgaver med dansk tale:
DVD: 21/3-2005 DVD: Disney Pixar Complete Collection   2011 DVD med nummer   2011 Bluray (med nummer)


Original titel The Incredibles
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK:
DVD udgivelse i DK: 21/3-2005
Bluray DK: 2011
Spilletid 115 minutter
Bonus på DVD'en - Filmskabernes kommentarer
- Jack-Jack Attack - Jack -Jack udfordrer sin babysitter i en ny animeret kortfilm
- Oscar-nomineret Pixar Animation Studios kortfilm Boundin' (Det Glade Får)
- Utrolige bommerter - fraklip
- Slettede scener og alternativ start
- Top-hemmelige filer på alle Supere
- Bagkulisserne på De Utrolige
Danske stemmer Torbjørn Hummel: Bob Parr / Hr. Utrolig
Sofie Stougaard: Helen Parr / Elastipigen
Lars Bom: Lucius/Frozone
Thure Lindhart: Buddy
Maja Iven Ulstrup: Violet Parr
Christian White: Dash Parr
Pia Rosenbaum: Edna 'E' Mode
Original stemmer Craig T. Nelson (Bob Parr)
Holly Hunter (Helen Parr)
Samuel L. Jackson (Lucius)
Jason Lee (Buddy)
Sarah Vowell (Violet Parr)
Spencer Fox (Dash Parr)
Brad Bird (Edna `E`Mode)
Tale
Tekster
Bemærkninger
Omtale:

De Oscar®-vindende skabere af Find Nemo præsenterer nu De Utrolige. Et eventyr med superhøjt tempo, supersjov humor og superheftig animation!

Udadtil er de bare en helt almindelig familie. De bor i en forstad, har almindelige jobs og børnene går i skole. Men skinnet bedrager. Far Bob er superstærk, mor Helen er elastisk, sønnen Dashiell er hurtigere end lynet og datteren Violet kan gøre sig usynlig! Det er kun den mindste Jack-Jack, der ser ud til at være normal. Tidligere havde Bob og Helen et drømmejob som superhelte, men en dag besluttede myndighederne, at man ikke længere havde brug for deres tjenester, så i 15 år har de levet som normale mennesker med deres hemmelige identiteter. Men pludselig kommer chancen for at vende tilbage til livet som superhelt, da Bob bliver kontaktet af en hemmelig organisation, der behøver hans hjælp. Inden han ved af det, bliver ikke bare han, men hele familien, inddraget i deres livs største og vigtigste opgave!Anmeldelse:

Filmen:
Endelig (2011) kommer Pixars "De utrolige" på Bluray, og dermed mangler vi kun Find Nemo.
Dette er også den først Pixar bluray der udkommer med rygnummer.
Bluray udgaven af De utrolige ser præcis så fantastisk ud på bluray som man kunne drømme om. DVD versionen var/er faktisk super flot, men bluray versionen er bare helt UTROLIG flot.

Filmen starter i en tid, hvor der næsten bor en superhelt på hvert gadehjørne, og alle borgere er glade for, at de hver dag hjælper med stort stort og småt. Men netop som to af superheltene, Hr Utrolig og Elastipigen, bliver gift, ramler det hele for superheltene. En selvmorder anlægger sag mod Hr. Utrolig, for at have reddet ham, da han sprang ud fra en høj bygning, og det starter en kædereaktion af retsager mod "superne".
Snart er alle superhelte tvunget til at bo i skjul, og hver gang en super kom til at afsløre sin kræfter, er han nødt til at flytte til et nyt skjulested. Således lever Hr. Utrolig, og Elsatipigen nu, som Bob og Helen Parr, med deres 3 børn, Dash, Vilolet og Jack Jack. Hr. Utrolig er utrolig stærk, Elastipigen er ekstrem elastisk, Dash kan løbe hurtigere, end et kamera kan opfange, Violet kan gøre sig usynlig, og ingen ved endnu hvilke superkræfter Jack Jack har.
Bob arbejder nu på et kontor med forsikringsager, hvor han, efter chefens mening, er alt for meget på kundernes side, og han ender da derfor også med at blive fyret. Bob skjuler fyringen for Helen, og begynder istedet at lave betalt superhelte arbejde i det skjulte, for en ukendt arbejdsgiver. Bobs opgave er at stoppe, en ellers usårlig kæmpe kamp-kugle-robot.
Da robotten bliver så god, at selv Hr. Utrolig ikke kan stoppe den, viser det sig, at arbejdsgiveren er Utroligdrengen, en dreng der for år tilbage gjorde alt for at blive Hr. Utrolig's makker, men som nu kalder sig Syndrom, og vil besejre alle superhelte.
Syndrom tager Hr. Utrolig til fange, og sender kuglerobotten i en raket til storbyen, hvor han så tager ud for selv at stoppe den, og blive den nye superhelt. Men robotten er nu så god, at Syndrom mister magten over den.
Hr. Utroligs kone og børn, og hans ven Frozone kommer selvfølgelig til hjælp, og det hele ender med en meget voldsom kamp mod robotten.

Det lyder jo som en meget drenget superhelte historie, og selv om den måske også er det, er den meget andet. Personerne er "utrolig" gennemtænkte, historien er spændenden, og det hele er bare
så, ja "utroligt" flot.

(skrevet da filmen udkom:)Pixars film bliver bare flottere og flottere, og det er første gang, vi ser så mange animerede mennesker i en film. En ting er at animere en stime fisk, det er altså noget andet at animere 100 mennesker. Denne film mange flere lokationer, objekter, og personer end nogen anden animeret film, og det er bare så overbevisende på den fede karikerede tegnefilms måde. Pixar har forstået, at det skal ligne tegnefilm, og ikke den rigtige verden.

Lyd og billed:
Vi skrev om DVD versionen: Bare helt perfekt, ikke andet at sige om det.
Og bluray versionen er ligeså perfekt med dagens standard. Kan ikke blive bedre.

Ekstramateriale DVD 2005:
På disk 1:
Filmen, med 2 kommentarspor.

På disk 2:
-Kortfilm: Jack Jack Attack. En lille sidehistorie til filmen, om babysitterens oplevelser med at passe Jack Jack, mens de tre andre er ude for at redde Bob.
-Kortfilm: Det glade får. En herlig lille historie om et får. Dertil også et kommentarspor, og lidt baggrundsinformation.
-Bommerter, en række fraklips (Ingen pixar film unden fraklip)
-Slettede scener, incl. en alternativ start. Alt som animeret story board med lyd.
-Top hemmelige filer, det er et lille superhelte "leksion" om filmens superhelte.
-Bag kulisserne, og Mere bag kulisserne, ialt lang over en time rigtigt gode bag om materiale inddelt i forskellige sektioner.

I næsten alle menuer er der også et lille "påskeæg", vent en 10-15 sekunder i menuen, så kommer der et lille kugle-robot ikon i øverste højre hjørne. Vælg det og se et lille skjult klip. Blandt de bedste kan nævnes en lille 3½ min version af filmen spillet med sokkedyr, og et lille sammenklip af de mange knapper, døre og eksplosioner der er i filmen -tilsat lidt klassisk musik.

Alt i alt, Bare godt.

Ekstramateriale Bluray 2011:
-Kortfilm: Jack Jack Attack. En lille sidehistorie til filmen, om babysitterens oplevelser med at passe Jack Jack, mens de tre andre er ude for at redde Bob.
-Kortfilm: Det glade får. En herlig lille historie om et får. Dertil også et kommentarspor, og lidt baggrundsinformation.
-Jack-jack attack afsløret. En lille reportage om kortfilmen.
-Gensyn med utrolige. Rundbordssamtale med en stribe af filmens bagmænd der ser tilbage på filmen. Bla. med Brad Bird.
-Studiehistorie
-Sådan blev rulleteksterne til
-Kommentar spor med instruktør og producer
-Kommentar spor med en stribe animatorer.

Det er selvfølgelig fedt med de to kortfilm i HD. Det glade får er en af mine yndlings kortfilm fra pixar.
Kommentarsporerne er også rigtig gode, men det er lidt ærgeligt når de referer til ekstra materiale der ikke findes på skiven.
Desværre er nemlig en del ekstramateriale som var med på den gamle DVD version der ikke er med her. Det er rigtig ærgerligt.

Konklusion:
De utrolige holder stadig, og ser fantastisk ud i HD. Ekstramaterialet er egentligt godt, men synd der mangler noget.
Der går nok ikke så længe inden vi ser en 3D version af De utrolige. Det kan kun blive godt...

Da filmen udkom i 2005 skrev jeg:
Jeg kan kun sige, som jeg gjorde med "Find Nemo", den flotteste Pixar film, og det flotteste stykke animation til dato. Her kan Dreamworks altså ikke være med. Det bliver spændende at se, om de kan imponere endnu engang med den næste film "Cars", der kommer i biograferne næste år.
Det er dog ikke bare en flot film, det er en rigtig god, rigtig spændende, rigtig sjov og rigtig dejlig lang film (med næsten 2 timer er den væsentligt længere end gennemsnittet for animationsfilm).
Billed, lyd, og ekstra materiale er også helt i top.


Karakterer:
 Billede:  100 %
 Lyd:  96 %
 Handling:  95 %
 Ekstramateriale:  95 %
 Overall:  96 %

Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk