Flyvemaskiner 2 - Redningsaktionen
Udgaver med dansk tale:
2014 DVD  2014 Bluray 


Original titel Planes Fire and Rescue
Datoer Biograf premiere i USA: 2014
Biograf premiere i DK: 2014
DVD udgivelse i DK: 2014
Spilletid 83 min
Bonusmateriale Se anmeldelsen
Danske stemmer Diverse
Original stemmer
Tale Nordiske + engelsk
Tekster Nordiske + engelk
Bemærkninger
Covertekst / Synopsis:
Tag med på et højtflyvende eventyr i Disneys Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen, en familiekomedie med fart på, der følger et team af specialfly mens de bekæmper skovbrande ved Stempelbjerget. Da det verdensberømte racerfly Dusty får at vide, at han måske aldrig kan flyve konkurrencer igen, må han skifte gear og kaste sig ud i en verden af brandslukning fra luften. Dusty bliver lært op af et slæng veteraner i redningstjenesten og sammen skal de slukke en stor brand, og Dusty lærer hvad det vil sige at være en ægte helt. Spænd sikkerhedsselen og vær klar til nonstop action, uforglemmelige figurer og spændende bonusmateriale det bliver et eventyr i skyerne for hele familien!

Anmeldelse:

Filmen:
Ligesom Flyvemaskiner er Flyvemaskiner 2 stadig ikke Pixar selvom det umiddelbart ligner.
Igen er filmen egentligt lavet til en ren hjemme biograf udgivelse. Man mente dog godt at filmen ville kunne bære en biografpremiere og såden blev det så.

Om Flyvemaskiner 1 skrev vi:
"Men er det så en også en ringe anden rangs produkt der bare skal malke penge på Pixars Biler successen?
Svaret er både ja og nej. Det er ikke en film på højde med Biler, eller Biler 2, eller nogen anden Pixar film iøvrigt. Men det er trods alt en film der fortæller sin egen lille historie, der mindre meget om McQueen med vinger. Der er mange referencer/kryds til den oprindelige biler film, og det hele er faktisk ret flot animeret for en film der skulle have gået direkte på DVD. Største problem er at målgruppen nu presses ned på i retning af drenge op til 4-8 år. Alle Pixar magien der gør Biler til en film for alle er smuldret lidt i en ellers flot film. "

Det er til dels det samme der gælder for denne 2'er, men filmen er flottere, faktisk RIGTIG flot, historien er bedre og ikke bare bare cars historien med flyvemaskiner som den første film var. Målgruppen er forsøgt hævet lidt, og der er er da også jokes i filmen der direkte er rettet mod de voksne der ser med.


Men alt i alt, ikke en dårlig film og bedre end den første, men forventer man ægte "Pixar" magi, så kan man blive slemt skuffet..

Nårh ja, og handlingen:
Dusty markhopper må stoppe med at flyve ræs da hans gearkasse ikke kan mere, og det er umuligt at skaffe en ny. Da den lokale lufthavn trues af lukning på grund af dårligt brandberedskab vælger Dusty at blive omskolet / og ombygget til brandsluknings flyver. Her kommer han i træninng hos et større team der dagligt håndterer slukning af skovbrande. Dusty ender her både som en ulykkesfugl, og selvfølgelig også dagens helt.


Lyd og billed:
Lyd og billedet er helt i top (bluray).

Ekstramateriale:
Der er overraskende meget ekstra materiale.
Det vigtigste er 3 kortfilm, 2 fra flyvemaskiner universet, og 1 af de nye mickey film (virkelig ringe imho). Men der er også slettede scener og lidt andet blandet godt.

Konklusion:
Bedre og meget flottere end den første. Men stadig ikke pixar kvalitet.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk