Mads & Mikkel 2
Udgaver med dansk tale:
DVD 2007 Bluray 2014
(DVD cover vist indtild videre)

Køb filmen hos Moviezoo.dk

Original titel Fox and hound 2
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK:
DVD udgivelse i DK: 28/8-2007
Bluray 2014
Spilletid 67 minutter
Bonus på DVD'en BAG KULISSERNE:
Tilblivelsen af musikken

MUSIK MED MERE:
Musikvideo: ”You know I will”

SPIL & AKTIVITETER:
Mestervovsemix

KORTFILM:
Fedtmule og Wilbur
Danske stemmer Dixie: Signe Svendsen
Cash: Peter Jorde
Mikkel: Jonathan Werner Juel
Mads: Mads Knarreborg
Mama Rose: Grethe Mogensen
Gottlieb M. Plovmand: Max Hansen
Original stemmer Dixie: Reba McEntire
Cash: Patrick Swayze
Mads: Jonah Bobo
Mikkel: Harrison Fahn
Mama Rose: Vicki Lawrence
Tale
Tekster
Bemærkninger
Covertekst / Synopsis:
Mads og Mikkel er en af Disneys mest elskede Klassikere. I den helt nye tegnefilm Mads og Mikkel 2 kommer vi med ud på et spændende og meget musikalsk eventyr med det umage par.

Hundehvalpen Mads vil så gerne være en rigtig jagthund, men han kommer altid i problemer, lige meget hvad han gør. Hans kammerat, den sprælske ræveunge Mikkel, støtter sin bedste ven på alle måder. Men der må da være noget Mads er god til? Svaret finder de på det lokale marked. Mads har en virkelig god sang-stemme og bandet ”De Syngende Strejfere”, der består af en gruppe hjemløse hunde, ansætter ham med det samme! Med deres dejlige musik, får bandet større og større succes, men udenfor rampelyset føler Mikkel sig udenfor. Det samme gør bandets jaloux primadonna, som Mads, uden at vide det, har erstattet…

Et sjovt eventyr begynder da Mads og Mikkels venskab virkelig bliver sat på prøve!
Mads og Mikkel 2 byder på mange gode grin. Det er en hjertevarm historie om godt venskab, og med masser af god musik for hele familien.

Anmeldelse:

Filmen:
Mads & Mikkel 2 forgår midt i klassikeren "Mads & Mikkel". Altså mens Mads og Mikkel er endnu er små. Til sidst i klassikeren "Mads & Mikkel" er de begge blevet voksne.

Hjemme på gården går det ikke helt så nemt for Mads at blive en jagthund, som han håbede. Mikkel forsøger at opmuntre og støtte sin bedste ven. Men han må indse, at han ikke kommer med sin ejer Orla Olsen og hans gamle jagthund på marked, hvor der er en masse konkurrencer.

Mads & Mikkel bliver enige om at finde en ting, som Mads er rigtig god ting, nu da jagt ikke lige er Mads´s stærkeste side, så de tager til marked, hvor de møder hunde-bandet "De syngende strejfere", som er i krise. Forsangeren og sangerinden er nemlig blevet uvenner pga sangerindens stjernenykker og bandet mangler nu en med-forsanger til bandets gode duetter. Og her kommer Mads på rette hylde. Det viser sig nemlig, at Mads faktisk synger rigtig godt. Men hvordan mon en stjernediva tager det, at blive erstattet af en hundehvalp?

Og hvad skal der nu blive af Mikkel? han får godt nok job som bandet roadie, men føler sig til overs, da Mads naturligvis nok, ser op til bandet sanger Cash.

Lyd og billede:
Billedet er kanon flot, helt perfekt. Animationerne er også rigtig gode, og lige så gode som i den originale film.
Lyden består af fint udnyttet 5.1 spor med rimelig gode danske stemmer. Sangene i den danske udgave er dog lidt matte i forhold til de engelske.

Bluray: Har selvfølgelig et flottere billede.

Ekstramateriale:
DVD:
Ekstra materialet består af en musikvideo, en 10 min bagom filmen, og en lille aktivitets-ting, hvor man kan tænde og slukke de enkelte instrumenter og stemmer i hundenes sang.
Derudover en kortfilm, hvor en græshoppe/fårkylling er den eneste fællesnævner med hovedfilmen.

Fedtmule og Wilbur (Goofy and Wilbur - 1939)
Fedtmule har dresseret en græshoppe til at fange fisk, og det går rigtig godt, indtil fiskene begynder at lure græshoppens tricks.

Bluray:
Har desværre intet ekstramateriale.


Konklusion:
Mads & Mikkel 2 er nøjagtig ligeså dejlig og sød en historie, som klassikeren Mads & Mikkel. Denne film handler også om venskabet mellem ræven og hunden, som trods problematikker, står sammen, når det virkelig gælder. Filmen er dog langt fra så barsk som den første film, og dermed en rendyrket familiefilm, hvor alle kan være med.
Jeg er sikker på, at mange børn vil klappe lystigt i deres hænder over endnu en Mads & Mikkel film.
Alt i alt en af de bedste Disney 2'ere.


Anmeldt af Kurt og Gitte Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk