Peter Plys: Nye eventyr i Hundredemeterskoven
Udgaver med dansk tale:
DVD 2012  Bluray 2012Original titel Winnie the pooh
Datoer Biograf premiere i USA: 2011
Biograf premiere i DK: 2011
DVD udgivelse i DK: 2012
Spilletid DVD 63 minutter
Bonus på DVD'en Bonusmateriale
o Slettede scener
o Kortfilm: Balladen om Nessie
Danske stemmer Peter Plys: Donald Andersen
Original stemmer Div.
Tale Engelsk + nordiske
Tekster Engelsk + nordiske
Bemærkninger
Omtale:
Peter Plys: Nye eventyr i Hundredemeterskoven byder på et charmerende og underfundigt eventyr og et gensyn med den filosofiske, men ikke særligt kloge bjørn Peter Plys samt vennerne Jakob, Tigerdyret, Ninka Ninus, Ugle, Kængu, Kængubarnet og selvfølgelig også Æsel. Plys vågner en morgen med en rumlende mave, der skriger på en mundsmag honning. Da han er løbet tør, begiver han sig ud for at finde noget honning. På sin vej rundt i Hundredemeterskoven møder han Æsel, som har mistet sin hale. Plys søger hjælp hos Jakob, som beslutter sig for at lave en konkurrence om hvem der kan finde på den bedste løsning til en ny hale til Æsel. Da præmien er en krukke honning vil Peter Plys selvfølgelig meget gerne vinde. Det lykkes ikke vennerne at finde en passende løsning og Æsel må skuffet gå hjem uden en ny hale.

Peter Plys vender tilbage til sin søgen efter honning, hvilket bringer ham hen til Jakobs hus, hvor han finder en besynderlig seddel udenfor døren. Og da Plys ikke er specielt dygtig til at læse, så beslutter han sig for at søge hjælp hos den kloge Ugle. Fejlagtigt tror vennerne, at Jakob er taget til fange af et forfærdeligt monster, den onde Hr. Straks, og de beslutter sig for at sætte en fælde op for Hr. Straks og indfange ham for at redde Jakob.

Anmeldelse:

Filmen:
Den første biograf teaser/trailer til denne film lød noget i stil med "Alle de kendte figurer fra Peter Plys; Tilbage hvor de hører hjemme". Og man må sige filmen holder hvad den lover. Peter Plys, Æsel, Ninka, Uglen, Jakob, Kængu og Kængubarn er alle tilbage i hundredmeter skoven i den gode gamle stil.
Figurer og bagrunde er tegnet som det skal være, historien er mere eller mindre hentet fra A.A Milnes original fortællinger.

Jeg ved ikke om "Tilbage hvor de hører hjemme" er Disneys egen erkendelse af at "Mine venner, Tigerdyr og Plys" var et fejlskud. Det var gode historier for de mindste, men meget langt fra det oprindelige univers.

Historien minder meget om noget vi har set ført. Min første tanke var at det måske ligner lidt for meget noget vi har set før. Først introduceres figurene, som var det den første Peter Plys, vi får en sang om Peter Plys rumlen i maven og hang til honning, vi får en hoppesang fra Tigerdyr, nogle visdoms ord fra uglen, osv.
Ud over at finde honning til Plys, er opgaverne i denne fortælling er at finde æsels hale, eller en god erstatning for halen, og at fange det onde monster hr. Straks. Jeg vakler stadig lidt mellem genkendelses glæden ved historien, og at syntes det ligner for meget en genfortælling.
Men alt i alt er det nu en rigtig sød historie der har alt det en Peter Plys historie skal have, foregår der hvor den skal, og ser ud som den skal. Selv den danske tale er OK, for selv om man godt kan høre vi desværre ikke har John Hagen Petersen bland os længere, er Donald Andersen ved at være en rigtig god ny Peter Plys.

Lyd og billede:
Vi har desværre kun fået mulighed for at anmelde DVD versionen af denne udgivelse. Som DVD er både lyd og billede OK.

Ekstramateriale:
På DVD'en er ekstramaterialet dels en række slettede scener i den mere interessante ende. Bestemt værd at se. Samt kortfilmen "Balladen om Nessie", der er en lille sød sang om Lock Ness Uhyret, fortalt i rigtig Disney streg. Bestemt også i den gode ende.
Men alt i alt meget lidt ekstramateriale.

Konklusion:
Enndu en flot Peter Plys film. Og lækkert at de alle er "Tilbage hvor de hører hjemme".

Karakterer:
 Billede og lyd Fint.
 Filmen Peter Plys som det skal være.
 For hvem Absolut for ALLE
 Ekstra God kvalitet, men ikke ret meget.


Anmeldt af Kurt og Gitte Secher Andersen
Læs mere om Disney tegnefilm på www.disney.dk