Luftens helte / Talespin

Udgivelser med dansk tale:
2013, Volume 1  2013, Volume 2  2013, Volume 3
 2013, Volume 4  2013, Volume 5  2013, Volume 6
 2013, Volume 7  2013, Volume 8  2013, Volume 9Original titel Talespin
Datoer TV: 1990-1991
Spilletid Ca. 22 min pr. afsnit, der er 5-6 afsnit pr udgivelse.
Bonus på DVD'en intet
Danske stemmer Baloo (Kjeld Nørgaard)
Kim Luftskipper / Kit Cloudkicker (Laus Høybye)
Rebekka Clausen / Rebecca Cunningham) (Vibeke Dueholm)
Molly Clausen / Molly Cunningham (Annie McKarlssen)
Vildkat / Wildcat (Lars Thiesgaard)
Don Karnage (Lars Thiesgaard)
Hotdog (Lars Thiesgaard)
Beton (Nis Bank-Mikkelsen)
Oberst Lynild / Col. Ivanod Spigot (Torben Zeller)
Shere Khan (Nis Bank-Mikkelsen)
Louie / Louis (Peter Belli)
Original stemmer Baloo (Ed Gilbert)
Kim Luftskipper / Kit Cloudkicker (Alan Roberts/R.J. Williams)
Rebekka Clausen / Rebecca Cunningham) (Sally Struthers)
Molly Clausen / Molly Cunningham (Janna Michaels)
Vildkat / Wildcat (Pat Fraley)
Don Karnage (Jim Cummings)
Hotdog ()
Beton ()
Oberst Lynild / Col. Ivanod Spigot (Michael Gough)
Shere Khan (Tony Jay)
Louie / Louis (Jim Cummings)
Tale
Tekster
Bemærkninger

Covertekst / Synopsis:

DVD 1: Tag med piloten Baloo og lille Kim i kampen mod luftpiraterne i Luftens Helte. Der er masser af fart på og flyet er lastet med latter. Spænd sikkerhedsbæltet og vær klar til dit livs tur! (Dansk tale)...

DVD 2: Det sjove vil ingen ende tage når man er på eventyr med Luftens Helte! Så hold fast og vær klar – det er tid til en ny række spændende eventyr med Baloo og hans højtflyvende besætning! (Dansk tale)...

DVD 3: Tag med Luftens Helte op i skyerne i endnu flere højtflyvende eventyr! Hvad enten de leder efter forsvundne skatte eller er ude på farlige redningsmissioner, så kan man regne med Luftens Helte! (Dansk tale)...

DVD 4: Hele banden er tilbage med flere eventyr og Baloo tvinges til at prøve andre jobs, hvilket fører til en ny karriere som filmstjerne! Men det viser sig hurtigt,at hans bedste rolle er rollen som pilot i Luftens Helte! (Dansk tale)...

DVD 5: Check ind til flere actionfyldte flyveture, lumske spioner og bytte af kroppe! Ret skørt, men bare rolig, Luftens Helte redder dagen igen! (Dansk tale)...

DVD 6: Spænd sikkerhedsbæltet og rejs med Luftens Helte! Hvad enten de leder efter forsvundne civilisationer eller flygter i et fly bygget af is, så er der masser af sjov i bagagen! (Dansk tale)...

DVD 7: Tag med Baloo og hans venner på endnu flere fartfyldte opgaver i Luftens Helte! Hele kliken tvinges til at arbejde i en mine, hvilket indebærer at latter og eksplosioner ikke er langt væk. Indeholder 5 episoder med dansk tale.

DVD 8: Eventyret er aldrig langt væk for vennerne i Luftens Helte, der denne gang skal fange nogle af byens værste forbrydere. Spænd sikkerhedsselen og flyv med! Indeholder 6 episoder med dansk tale.

DVD 9: Det bliver helt sikkert skrupskørt, men også godt, når Baloo skal levere pizzaer. Men som sædvanlig venter større eventyr for kliken i Luftens Helte! Indeholder 6 episoder med dansk tale


Anmeldelse:

Serien:
Denne anmeldelse vil dække hele serien, og i særdeleshed den del er udgivet i danmark.
Talespin, eller Luftens Helte som den hedder på dansk, er en slags 90'er spinoff af junglebogen. Spinoff på den måde at man har valgt nogle af karakterne fra Junglebogen og pladseret dem i et helt andet miljø.
Hovedpersonen er Baloo, der her har sit eget luftflyver-transport selvskab, der ligger på falittens rand. Forsætter vi med figurerne fra Junglebogen, er der Louis der her har sin egen bar/flytankstation i en gammelt skibsvrag på en lille ø. Shere Khan er en af byens store kanoner / skurke som vi ikke hører så meget om i de første afsnit.
De nye hoved figurer er drengen Kim, der bliver Baloos bedste ven, og foretningskvinden Rebecca der overtager Baloos firma. Derudover har serien en række skurke, f.eks. luftpiraterne der ledes af Don Karnage, og Cembrianerne der ledes af Oberst lynild.

Vi kender sikkert alle serien fra Disney Sjov, og sangen med "Bum bum bum bum bum, det skal nok gå, bum bum bum.... Luftens helte". Der er en ganske god serie fra tiden i starten af 90'erne. Serien er lavet til TV, og billed/animations kvalitet er da heller ikke det mest fantastiske. Men det er nu bestemt et dejligt gensyn.

Nedenstånde afsnit lister samtlige 65 afsnit der blev lavet, og med en oversigt over på hvilken udgivelse de findes på dansk. Ialt er 50 afsnit udgivet på dansk, i kronologisk rækkefølge, men desværre indtil videre også med 4 mangler/huller. Afsnit 5, 12, 24 og 48 er således sprunget over på de danske udgivelser. Uvist af hvilken grund. Håber virkelig ikke det er eftercencuren der har taget overhånd.
Ialt mangler vi nu de sidste 11 afsnit (plus de 4 der er sprunget over). Mon ikke der kommer 2 eller 3 DVD'er mere i 2014 med ihvertfald de sidste 11 afsnit.
I listen vil de afsnit der ikke er udgivet på dansk været ledsaget af en kort engelsk beskrivelse. Disse beskrivelser er venligst lånt fra Wikipedia, og vil løbende blive erstattet med danske beskrivelser.

Afsnit:
 1-4 "Plunder and Lightning"/
"Juvelens hemmelighed"

(ved en af episoderne nævnes den danske titel som "den stålne juvel")

Pilotafsnit / pilot film.
Oprindeligt lavet som en film, men sendt som 4 afsnit.

Her møder vi først drengen Kim Luftskipper, ifærd med at stæle en juvel fra Luftpiratterne, som de igen har stjålet fra Shere Khan.
Kim stikker af med juvellen, og tager til Louies bar, hvor man møder Baloo. De bliver hurtigt gode venner. Baloo ejer en lille vandflyver, og et lidt fragselskab. Men han skal betale 3000 inden næste dag, ellers vil han miste sin flyver og firma.
Det lykkedes ikke at skaffe pengene, og Baloos firma bliver derfor overtaget af foretningskvinden Rebecca Clausen. Rebecca og hendes datter rykker derfor ind i firmaet, og tilbyder Baloo job som pilot. Baloo acceptere på betingelse af at Kim og mekanikeren Vildkat også får lov at arbejde i firmaet.

Ellers handler disse afsnit om hvordan Don Karnage (Luftpiratternes konge) stjæler juvelen tilbage, og bruger den til at bygge en lynkanon som skal udslette byen Cape Suzette.
Don Karnage kidnapper også Rebecca og Molly, og Kim og Baloo skal altså både redde pigerne og byren.

 5  "From Here to Machinery" Baloo loses a race to a robot pilot, putting himself and several other cargo pilots in Cape Suzette out of work. However, Don Karnage takes advantage of the robot pilot's inability to evade trouble, and it's up to Baloo to save the day.  Ikke udgivet på dansk.
 06 "It Came from Beneath the Sea Duck" /
"Kim som babysitter"
Kim skal passse Molly, mens Baloo handler ind sammen med Rebecca.
Molly hører historie om SuperTøsen i radioen, og vil selv lege supertøsen. Det gør det ikke nemt for Kim at passe Molly, og da han tager hende ind til byen for at købe en is, smutter trækvognen med molly fra ham, og er tæt på at ryge i havnen. Her møder de både pirater, og en enorm blæksprutte der gerne vil have is.
Blæksprutten følger efter dem, og de ender med at måtte udkæmpe en hård krig mod den is-elskende kæmpeblæksprutte.
 
 07 "Time Waits for No Bear" Baloo mister en vigtig lynleverance af et skrin, og dermed 100.000.
Rebecca bliver sur, og sender Baloo på en nøje planlagt rundflyvning. Da Baloo finder skrinet, skal han både flyve den nøje planlagte tur, og aflevere skrinet samtidig. For at løse problemet sætter han vildkat til at klare rundflyvningen mens Baloo leverer skrinet tilbage. Skrinet viser sig at indholde en stjålen krone, så nu bliver det hele bare endnu mere indviklet.
 
 08 "Mommy for a Day" /
"Tid til Molly"
Rebecca har ikke tid til at tage sig af Moll, og bemærker derfor ikke at Molly finder en mystisk legekammerat i lasten. Legekammeraten er et flyvende lilla monster i bamsestørrelse, der hele tiden kalder på sin mor. Når "bamsen" bliver våd bliver den til en kæmpestor lilla monter, der stadig kalder på sin mor.
Ejeren af monsteret, opdager den er væk, og jagter Molly for at få den tilbage, samtidig med at Molly og Kim er ved at hjælpe monsteret hjem til sin Mor i en dal langt væk.
Rebecca har fundet ud af hun ikke har været der for Molly, og er nu også på vej efter Molly.
 
 09 "I Only Have Ice for You" /
"En iskold pilot"
Da piraterne jagter Baloo fordi han har lasten fuld af rubiner gemt i jordbærsyltetøj, lander han uden tilladelse. Derfor får han flyveforbud i to uger.
Derfor vil Rebecca med hjælp fra instruktionsbogen klarer deres næste opgave, en flyve et isbjerg ned til en ørkenprins.
De flyver nord på og henter et isbjerg, men nu er piratterne efter dem igen, for når de havde rubiner i marmeladen, så har de nok diamanter i isbjerget..
 
 10 "Molly Coddled" /
"Molly og den mystiske dukke"
Den berygtede juveltyv Bugtenholm gemmer en værdifuld dukke i vildanden. Molly finder dukken, og bliver meget glad for den. Derfor må Bugtenholm lade som om han er vild med Rebecca for at få dukken tilbage. Det ender med molly bliver kidnappet, og de kastes ud i et stort eventyr hvor dukken viser sig at åbne op for en vædifuld skat.  
 11 "Polly Wants a Treasure" /
"Papegøjens hemmelighed"
Baloo og Kim finder en papegøe i lasten. Kim bliver hurtig gode venner med den, og papegøjen fortæller den ved hvor Kaptajn Hurtigpenges skat er gemt. Baloo kan ikke lide papegøjen, så han vil ikke med på skattejagt. Defor tager Kim og Papegøjen Kalle selv ud for at finde den. Desværre er piratterne også på sporet af skatten.  
 12  "Vowel Play"  Baloo's bad spelling hampers Rebecca's attempt to go into the skywriting business. Meanwhile, a notorious criminal uses the skywriting to attempt to send coded messages to his henchmen and hold Cape Suzette for ransom.  Ikke udgivet på dansk.
 13 "The Idol Rich" /
"Skattejagten"
Baloo og Kim tager et par dage fri for at tage på skattejagt. Der er udlovet en dusør på 13 millioner Petros til den der får fat i en forsvunden gudestatue.
Det viser sig hurtigt der er mange andre der har fået samme ide. Her møder vi for første gang i serien skurken Oberst Lynild, en lille blå gris fra landet Cembria. Han og en flok andre Cembrianere følger efter Baloo og Kim, og sjæler staturen da de har fundet den.
Det lykkedes dog at få statuen tilbage ved at bilde Obersten ind at den er forhekset. Baloo får dusøren, men desværre viser det sig at 13 millioner Petros ca. svarer til 8 stakatter.
 
 14 "Stormy Weather" /
"Det store luftcirkus"
Kim laver tricks i luften på sit luft-surfbrædt. Han bliver spottet af Dristige Dan Dingo, en stor kanon fra et luft cirkus. Dan tilbyder Kim en plads i showet , og kim er let at friste da han netop har skændtes med Baloo om at han er for dumdristig.
Det viser sig selvfølgelig at Dan er en rigtig skidt fyr, og at det ikke er så let for Kim at komme ud af igen.
 
 15 "Bearly Alive" /
"Med døden i hælene"
Kim kommer til at ødelægge en gyrokompas på Vildanden, samtidig med at Baloo er ved lægen. Da en doktor ringer til Rebecca og fortæller at Baloo's dims desværre ikke står til at redde tolker hun det som om Baloo er døden meget nær. Hun fortæller det til Baloo, der efter den hårde nyhed beslutter sig for at udleve sin drøm og flyve gennem den berygtede Bermuda firkant, hvor mange berømte piloter er forsvundet med deres fly.
Da Baloo krydser ind over Bermuda firkanten, indfanges hans fly da også af en ond videnskabsmand der skal bruge gyroen fra Baloos fly som reservedel til verdens største vandflyver han er ved at bygge "Titan Tranen".
Baloo bliver fanget i et rum sammen med mange af de andre forsvundne piloter.
Rebecca der nu har opdaget misforståelsen, tager selvfølgelig ud for at redde Baloo.
 
 16 "Her Chance to Dream" /
"Spøgelsesskibet"
I Louies bar, der egentligt er et gammelt sejlskib, dukker et spøgelse op og skræmmer alle gæster væk. Baloo og Louie er også bange for spøgelset, mens Rebecca intet anenede bliver forelsket i det charmerende spøgelse -der en gang var kaptain på skibet der nu er Louies bar.  
 17 "All's Whale That Ends Whale" /
"En hval i knibe"
Da Kim og Baloo er ude at fiske, møder de pludselig en fantastisk hval. Da de kommer hjem finder de ud af at hvalen er stukket af fra et havdyrs akvarie. Og da der er en god dusør hjælper de med at få hvalen fanget. De finder dog ud af at stedet er et rigtig skidt sted, ledet af en rigtig slem mand der kun tænker på penge. De beslutter sig derfor for at hjælpe Moby Dyk (som hvalen hedder) tilbage til friheden.  
 18 "The Golden Sprocket of Friendship" /
"Cembrias gyldne tandhjul"
Der er festival i byen, og Kim og Baloo vil tjene penge ved at sælge pølser udklædt som hotdogs.
Oberst lynild ankommer også til byen for at overrække et gyldent tandhjul til byens borgmester.
Desværre har nogle skurke fået øje på det, og stjæler det fra obersten. Baloo og Kim må altså igen hjælpe med at redde dagen.
 
 19 "For a Fuel Dollars More" /
"Tid er penge"
Rebecca vil finde på nye måder at tjene penge på, og beslutter derfor at åbne en flyvende tankstation. Baloo går modvilligt med til det, men det viser sig at hurtigt at blive så populært at det tager alle kunderne fra Louie. Louis og Baloo bliver uvenner, og der starter en krig på lufttankstationer der bliver vildere og vildere.
Til sidst finder de dog ud af hvor tåbeligt det er, og med fælles hjælp får de stoppet Rebeccas tank, og Louie får sine kunder tilbage i baren.
 
 20-21  "A Bad Reflection on You 1+2" Dobbelt episode. Baloo bliver premieret som verdens bedste pilot. Med den titel påtager han sig en af de mest farlige ruter der findes, en rute hvor mange fly er forsvundet. Han og Kim finder dog ud af hvorfor alle disse fly er forsvundet.  
 22  "On a Wing and a Bear" Baloos flycertificat er udløbet, og han skal til en ny test. Det bliver noget af en oplevelse.  
 23  "A Star is Torn"  Baloo is starstruck when he meets film star Kitten Kaboodle, and immediately signs on as her stunt pilot. Concerned for Baloo as his friend, Rebecca learns that the "accidents" on Kitten's set are no accidents.  
 24  "A Touch of Glass"  Wanting to cater to only the upper class, Rebecca puts up the Sea Duck as collateral insurance for what appears to be a valuable jewel shipment. However, Baloo loses the shipment -- and the Sea Duck -- to what turn out to be two con artists posing as a wealthy couple.  Ikke udgivet på dansk.
 25  "The Bigger They Are, the Louder They Oink"  Baloo is upset when Rebecca gets a truffle-hunting pig instead of a new pontoon for the Sea Duck. Refusing to believe that her idea may not be good, Rebecca gets herself and the pig captured by pygmies, and it's up to Kit and Baloo to save her.  
 26  "A Spy in the Ointment"  Rebecca chides Baloo over being too gullible, but herself ends up being the gullible one when she helps a "spy" deliver a package.  
 27  "The Balooest of the Bluebloods"  Baloo learns he's actually a long-lost baron, but when he goes to the mansion that he has supposedly inherited, there are several attempts on his life.
 28  "A Baloo Switcheroo"  In a plot reminiscent of Freaky Friday, a magical idol switches Baloo with Kit and Rebecca with Don Karnage.  
 29  "Whistlestop Jackson, Legend"  Legendary hero Whistlestop Jackson pays a visit to Cape Suzette and volunteers to do a special cargo run for Higher for Hire. However, Shere Khan, his longtime rival, has other plans.
 30  "Double or Nothing"  When Baloo learns that Kit's life savings will pay for him to replace his favorite record, he offers to double Kit's money if Kit lets him "invest" it.  
 31  "Feminine Air"  Higher for Hire's business is suffering because its boss is female. Baloo decides to enter an air scavenger hunt, but only an all-female aviation club will sponsor Higher for Hire, so he disguises himself as a lady to do so.
 32  "Last Horizons"  Baloo finds the legendary "Panda-La" (a reference to Shangri-La), a mystical place, where he is warmly received. The reception, however, turns out to be a ruse, as Panda-La's inhabitants decide to attack Cape Suzette.
Note: This episode was banned for its depiction of war.
 33  "Flight of the Snow Duck"  When Wildcat babysits Molly, she convinces him to take her to Thembria to see snow. Once there, however, they have fun, which gets them imprisoned because having fun is illegal in Thembria.
 34  "Save the Tiger"  When Baloo saves Shere Khan's life, Khan offers Baloo anything he wants, a decision he quickly regrets when Baloo takes advantage of it.
 35  "The Old Man and the Sea Duck"  Baloo suffers what appears to be post traumatic stress disorder when he hits his head while taking a shortcut during a cargo run. He then lands on an island where an old pilot, Joe McGee, helps him remember how to fly.  
 36  "War of the Weirds"  Rebecca overworks Baloo to the point where he lies to her to get some time off. The lie escalates into an alien invasion, which quickly becomes complicated when a trigger-happy colonel overhears the conversation over the radio.  
 37  "Captains Outrageous"  Kit introduces his friend, accident-prone Oscar Vandersnoot, to his club, the Jungle Aces, but Oscar needs an adventure to join. When Kit decides to get Oscar his adventure, he gets more than what he bargained for when Don Karnage kidnaps Oscar for ransom.
 38  "The Time Bandit"  Baloo makes Rebecca think it's one day later than it actually is so he can get paid early. That one day, however, turns out to be significant as Rebecca then claims that Baloo missed an important delivery to Thembria, and goes along to apologize.
 39-40  "For Whom the Bell Klangs (parts 1 and 2)"  In this two-part episode, Baloo and Louie go on vacation and get involved with archaeologist Katie Dodd, who is searching for the lost city of Tinabula. Thadeos E. Klang, a mysterious villain, is also looking for the city, but has his own plans for it.
 41  "Citizen Khan"  Baloo and company visit one of Shere Khan's mining operations, which is overseen by a sheriff who mistreats the workers. When the workers mistake Wildcat for Khan, they kidnap him, but Khan learns of "his" abduction and goes to investigate.
 42  "Gruel and Unusual Punishment"  To lose weight for the Pilot's Ball, Baloo goes to what he thinks is a weight loss camp, but the camp turns out to be a Thembrian prison.
 43  "Jolly Molly Christmas"  When Baloo learns that all that Molly wants for Christmas is for it to snow for her mom, he takes Kit and Rebecca on a mission to make Molly's wish come true.
 44  "My Fair Baloo"  Rebecca decides to shmooze with the upper class by booking a reservation on the Spruce Moose (a reference to the Spruce Goose). Trouble is, Baloo's crude, unrefined behavior causes problems, but he then has to save the day when the Spruce Moose is hijacked and then crashes.
 45  "Waiders of the Wost Tweasure"  When Baloo delivers a package to Walla Walla Bing Bang, he runs into an old rival, Airplane Jane, and a battle for Walla Walla Bing Bang's throne between Princess Grace and her brother Prince Rudolf.
 46  "Flight School Confidential"  When Kit, who yearns to be a pilot even though he's too young, hears that the flying age has been lowered to twelve in Thembria, he goes there... only to discover that the whole thing is just a ruse and the kids won't actually be flying.
 47  "Bringing Down Babyface"  A case of mistaken identity causes what would have been a routine prisoner transport to become a serious headache for Baloo as he is pursued by both gangsters and the cops.
 48  "Jumping the Guns"  When a mishap during a delivery knocks out the sentries who man Cape Suzette's cliff guns, Baloo and an old codger, who hasn't fired the guns in years, are forced to man the guns to stop Don Karnage and his gang from attacking.  Ikke udgivet på dansk.
 49  "In Search of Ancient Blunders"  When Baloo and Wildcat deliver an Egyptian tablet to an archaeologist who plans to open her own Museum of Ancient History, the delivery becomes anything but routine as they look for a lost treasure and try to evade air pirates, traps and an ancient treasure guardian.
 50  "Louie's Last Stand"  An overzealous Douglas Benson, one of Shere Khan's employees, forges Khan's signature to acquire several of Khan's assets to forcibly take over Louie's.
51  "Sheepskin Deep"  Desperate to attend a reunion for a grade school (from which he never graduated), Baloo goes back to school to earn his degree in time for the reunion.
 52  "Pizza Pie in the Sky"  Rebecca leaves Baloo and Kit in charge when she attends a Better Business Boot Camp. Baloo takes advantage of this to team up with Louie to start their own pizza delivery business, but things quickly spiral out of control as they get the attention of the Health Department.
 53  "Baloo Thunder"  When Professor Buzz, who works in Shere Khan's research and development section, is framed for stealing a top secret research project, Baloo and Kit work to clear Buzz's name and find out who the real culprit is.
 54  "Bullethead Baloo"  When Baloo learns that he is "yesterday's news" and the new hot item is a character called "Bullethead," Baloo tries to regain the kids' respect by posing as Bullethead. Meanwhile, Shere Khan deals with a crazed robotics scientist and his Mechanical Electric Laborer (MEL) robot.
 55  "Destiny Rides Again"  Baloo and Kit find themselves flirting with destiny as they encounter an Idol of Doom and El Gato, a villain who wants the idol for himself.  Ikke udgivet på dansk.
 56  "Mach One for the Gipper"  After Baloo inadvertently picks up a package belonging to another pilot, Ace London, Ace blames Baloo for the mix-up and Baloo has to clear his name while also dodging air pirates.  Ikke udgivet på dansk.
 57  "Stuck on You"  Baloo finds himself literally stuck to Don Karnage after an accident with a 55 gallon drum of glue. They race to return to get the glue removed, but have to dodge Rebecca and the other air pirates along the way.  Ikke udgivet på dansk.
 58  "The Sound and the Furry"  Wildcat's love of animals shows itself when he befriends several small, furry creatures. The animals, however, are wearing radio control collars, which when activated causes them to take anything mechanical apart... especially airplanes.  Ikke udgivet på dansk.
59  "The Road to Macadamia"  When Baloo and Louie deliver a shipment to the kingdom of Macadamia, they are in for more than they bargained for with the kingdom's evil vizier. Meanwhile, they also fall for the king's attractive daughter.  Ikke udgivet på dansk.
 60  "The Ransom of Red Chimp"  Louie's aunt, Aunt Louise, visits him and turns out to be more than a handful as she is just as much of a party animal as her nephew. She even goes after Don Karnage, who tries to kidnap her.  Ikke udgivet på dansk.
 61  "Your Baloo's in the Mail"  When Rebecca wins a contest, she has Baloo mail the winning ticket for her. Unfortunately, Baloo spends most of the money on food rather than postage, and now has to help speed the mail along so it can get delivered in time.  Ikke udgivet på dansk.
 62  "Paradise Lost"  Baloo and Wildcat take an explorer to an island that looks deserted but restores prehistoric life when a magical river runs through it.  Ikke udgivet på dansk.
 63  "The Incredible Shrinking Molly"  Molly finds herself caught in a mad scientist's lab and inadvertently gets herself shrunk. It's up to Baloo, Rebecca and Kit to go to the scientist's lab and find a way to get Molly un-shrunk.  Ikke udgivet på dansk.
 64  "Bygones"  When Baloo meets a pilot who claims he is Rick Sky, who had vanished some twenty years ago, Sky takes the Sea Duck to finish a mission he had failed to complete. Baloo has to evade air pirates, get the Sea Duck back, and find out who this mysterious pilot really is.  Ikke udgivet på dansk.
 65  "Flying Dupes"  Baloo is asked to deliver a package, which is actually a bomb, to the Thembrian High Marshal. Meanwhile, Colonel Spigot is instructed to fly a plane but doesn't know how, and Baloo offers to teach him if he will complete the delivery for him.
Note: This episode was banned because of its terrorist theme.
 Ikke udgivet på dansk.Lyd og billede:
Lyd og billede er ok. Det ligner en gang disney sjov i kvalitet, hverken mere eller mindre. Det er lavet til TV i en anden tid og det kan desværre ses på billedet.
Jeg ved ikke om det er noget NTSC-PAL konvertering der er gået galt, eller om serien er bare er lavet med et lavere antal celler end normalt, resultatet er ihvertfald at alle hurtige bevægelser kan virke hakkende. Det er værre nogle steder en andre.

Ekstramateriale:
Der er intet ekstramateriale på disse DVD'er. Ikke så meget som en trailer.


Konklusion:
Super lækker at det nu ser ud til vi får hele denne serie på DVD (minus de enkelte huller). Der er nu kommet 9 udgivelser i år, og dermed ca. halvdelen af serien. Håber resten kommer næste år, og også gerne at nogle af de andre serier. F.eks. Ducktales kommer på dansk.

Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk