Tigerdyrets familiefest

Udgaver med dansk tale:
2001 DVD  Bluray 2012 DVD 2012Original titel The Tigger Movie
Datoer Biograf premiere i USA: 11. februar 2000
Biograf premiere i DK: 6. oktober 2000
DVD udgivelse i DK: 2001
Spilletid 76 minutter
Bonus på DVD'en Historie
Gætteleg
Dinge-di-not spil
Lavt dit eget stamtræ
Smugkig på 102 Dalmatinere
Danske stemmer Peter Plys John Han Petersen
Grislingen Lars Thiesgaard
Tigerdyret Torben Zeller
Uglen Niels Weyde
Æslet Nis Bank Mikkelsen
Kængubarnet Julian T. Kellermann
Kængumor Tammi Øst
Jakob Lukas Forehammer
Ninka Ninus Jens Zacho Boye

I øvrigt medvirkende:
Helle Henning
Trine Dansgaard
Peter Bom
Uri Pais
Anders Ørsager
Torben Eskildsen

Fortæller Jørgen Teytand
Original stemmer Tigger Jim Cummings
Roo Nikita Hopkins
Rabbit Ken Sansom
Piglet John Fiedler
Eeyore Peter Cullen
Owl Andre Stojka
Kanga Kath Soucie
Christopher Robin Tom Attenborough
Winnie The Pooh Jim Cummings
Tale
Tekster
Bemærkninger


Omtale:

Det er efterår og Peter Plys, Æslet, Kængubarnet, Grislingen og alle de andre forbereder sig til vinteren, som står for døren. Tigerdyret har ikke noget imod vinter og kulde, han leget og hopper omkring som han plejer. Da hans venner ikke har tid til at lege med ham, foreslår de, at han går ud og finder andre tigre, for så kan de jo hoppe sammen, lige så meget de vil. Så Tigerdyret tager afsted for at finde sin rigtige familie. Og samtidig falder den første sne over Hundredemeterskoven...

Tigerdyrets Familiefest er fyldt med den glæde og varme, det giver at have en familie - og familier kan være større, end man tror. Denne "vidunderfulde" og "fantalastiske" film vil helt sikkert hoppe lige ind i dit hjerte.


Anmeldelse:

Filmen
Det er nu 12 år siden den dejlige Peter Plys film, som jo så er en Tigerdyr film, kom i biografen, og 11 år siden den kom på DVD.
I 2012 er Tigerdyrets familefest nu den anden Peter Plys film vi kan opleve på Bluray.

Det er efterår og alle er ved at gøre sig klar til vinteren. Ingen har tid til at hoppe og lege med Tigerdyret, og det lyder som en rigitg god ide, da Kængubarn foreslår, at han finder nogle andre tigerdyr at lege med. Problemet er bare, at Tigerdyret ingen anelse har om, hvordan han finder dem. Kængubarn hjælper med at lede og lærer samtidig Tigerdyrets superspring.

De spørger Ugle til råds, som fortæller, at hans familie har et familietræ, men Tigerdyrets familietræ er ikke helt så nemt at finde. Istedet følger han Kængubarns råd og sender dem et brev med luftposten og da det bliver aften, får Kængubarn overtalt alle vennerne i hundredemeterskoven til, at de skal skrive et brev til Tigerdyret, så han ikke bliver ked af, at han ingen familie har. Men ak - Tigerdyret mener, at der mellem linierne i brevet står, at hans familie vil komme på besøg, og hvad skal vennerne nu gøre?

De vil helst ikke såre Tigerdyret og klæder sig ud som tigedyr og tager til Tigerdyrets familiefest. Men da festen er på det allerhøjeste og der skal laves superspring, taber Kængubarn sin tigermaske og vennerne er opdaget. Tigerdyret bliver skuffet og ked af det og meddeler, at han for evigt og altid forlader vennerne for at finde sin familie i familietræet - selvom det er blevet slem snestorm. Hvordan skal det dog gå vores helt eget Tigerdyr?


Lyd og billede:
DVD:
Både billedet og lyd er langt over de normale Peter Plys afsnit udgivelser, det skyldes selvfølgelig, at det er en noget nyere film, lavet til det store lærred. Og så er det med de rigtige danske stemmer. Helt perfekt.

Bluray:
Superlækker, filmen er rigtig flot på bluray.

Ekstramateriale:
DVD 2001:
Ekstramatrialet på denne udgivelse er helt fint. Først får vi et gættespil, hvor vi skal svare på forskellige spørgsmål for at se, om vi har fulgt godt med i filmen. Som præmie får vi Disneys tegnefilm "Den grimme Ælling" (Uckly ducking) fra 1931.
Derefter får vi spillet Dinge-di-not, hvor vi skal hvilke farver, og ting, som hører til alle vennerne i hundredemeterskoven.
I ekstramaterialet får vi også "Lavt dit eget stamtræ", hvor vi får gode råd og instrukser til, hvordan vi selv kan lave vores helt eget stamtræ.
Til slut er der smugkig på 102 Dalmatinere, som var en af Disneys store kommende film, da Tigerdyrets Familiefest udkom.

DVD + Bluray 2012:
- Et Tigerdyr eventyr

- Peter Plys mini-eventyr.
Alle 10 afsnit af den nye serie "The mini adventures of winnie the pooh", som er afsnit af 2-3 min, klippet ud af de gamle peter plys.
Det er f.eks. afsnit hvor man møder de forskellige figurer første gang, og hører de mest kende sange.

- ”Round My Family Tree“ sing-along

- Kenny Loggins musikvideo ”You Heart Will Lead You Home“

Jeg eneste nye ved 2012 udgaven er de små mini eventyr. Men der er jo alligevel ikke rigtigt nyt.

Konklusion:

Tigerdyrets familiefest er en rigtig god film, som alle kan se. Den er varm, sød og fuldt med sjove og skøre påfund. En rigtig fin udgivelse, som - ihvertfald her i huset - er blevet set rigtig mange gange. Bluray udgaven ser fantastisk ud, og gør bare oplevelsen større.

Karakterer:
 Billede: 75 %
 Lyd: 75 %
 Handling: 90 %
 Ekstramateriale: 80 %
 Overall: 80 %


Anmeldt af Gitte og Kurt Secher Andersen
Læs mere om Disney tegnefilm på www.disney.dk