Anders Ands julefavoritter

Udgaver med dansk tale:
DVD 2012  Bluray 2012Original titel Donald Ducks Christmas Favourites
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK:
DVD udgivelse i DK: 2012
Spilletid 74 minutter (DVD)
Bonus på DVD'en intet
Danske stemmer Diverse
Original stemmer Diverse
Tale
Tekster
Bemærkninger
Covertekst / Synopsis:
Det er snevejr, vinter, juletid… Og dermed en skøn tid med vilde og skrupskøre tossestreger med Anders And og hans venner!

I Anders Ands Julefavoritter ser vi de allerbedste og sjoveste kortfilm fra tiden hvor Walt Disney selv var med og krydrede filmene med sin fantasi og magi. Resultatet af hans tilstedeværelse blev små filmperler, der i generation efter generation har budt på masser af latter hos både børn og voksne. Så vil du vide hvordan en rigtig sneboldkamp foregår? Finde ud af hvordan man erstatter sne med popcorn? Se hvordan en skiekspedition ikke skal foregå. Alle svarene findes her i Anders Ands Julefavoritter - en herlig samling film fra alle os til alle jer.

Anmeldelse:

Filmen:
DVD'en er sammensat af 9 små kortfilm, relateret til Jul eller sne/vinter.

Indeholder følgende kortfilm:

• Ishockeymesteren / Hockey Champ (1939)
Anders And spiller ishockey mod Rip, Rap og Rup for at bevise, at han er ishockeymester.
Findes også på Cronological Donald.

• Anders Ands sneboldkamp / Donald's Snow Fight (1942)
En anden af de hele store klassikere, som hører julen til.
Rip, Rap og Rup bygger snemænd og kommer i en voldsom kamp med Anders.

• Redningshunden / Rescue Dog (1947)
Pluto er redningshund, og møder en søløve. Søløven ender med at måtte redde Pluto.

• Chip og Chap / Chip'n Dale (1947)
En kold vinter fælder Anders Chip & Chaps træ, og smider det i pejsen. Chip & Chap gør alt for at slukke ilden, og få deres træ og lager af nødder til vinteren tilbage.

• Vinterforråd / Winter Storage (1949)
Anders And sår agern for at få flere egetræer. Chip & Chap er ved at samle vinterforråd af nødder og selvfølgelig går det ud over Anders Ands agern. Det ender i en hockeykamp, hvor Chip & Chap hurtigt får samlet hele deres vinterforråd på rekorttid.

• Anders Ands Jul / Toy Tinkers (1949)
Det er jul og Chip & Chap har sneget sig ind i Anders Ands hus. Her møder de både dukker, soldater og leger med togbane, som de bruger til at stjæle jordnødder med. Det ender selvfølgelig også i vild kamp, da Anders And opdager dette.

• Popcorn / Corn Chips (1951)
Det er vinter og både Anders And, og Chip & Chap er ude at skovle sne. Anders And snyder egernerne til at skovle sne udenfor hans hus, hvorefter han går ind i sit hus og laver popcorn. Chip & Chap opdager, at majskornene bliver til popcorn ved hjælp fra ilden i pejsen og stjæler Anders Ands popcorn. En vild kamp kæmpes og Anders And sætter ild til Chip & Chaps træ. Chip & Chap laver popcorn ved hjælp fra bålet ved træet og Anders And må ud at skrabe popcorn istedet for sne.

• På glatis / On Ice (1935)
Mickey og Minnie er på skøjtetur. Mickey fører sig frem og er rigtig sej til kunstner på skøjterne.

• Bjergbestigerne / Alpine Climbers (1936)
Handler om Mickey, Anders og Pluto på bjergtur. Anders slås med en gnaven bjergged, Mickey kæmper med en stor ørn og dens ørneunger, og pluto drikker sig fuld sammen med en Skt. Bernhards hund fra den lokale redningspatrujle.

• Hvordan man står på ski (The Art of Skiing - 1941)
En film i serien Fedtmule's "Hvordan man ...." serie. En fortæller beskriver, hvordan man står på ski, mens fedtmule demonstrerer.

Redningshunden er den eneste kortfilm der ikke tidligere er udgivet på dansk DVD.

Lyd og billede:
Billedet er virkelig fremragende.
Vores anmelder eksemplar er desværre DVD udgaven, men den ser virkelig fantatisk ud. Som nævnt har alle på nær en været udgivet før på DVD, og der har vi i alle tilfælde skrevet at det var godt eller OK for alderen. Men denne gang er det virkelig super, og ser ud som var det nyt.
Jeg vil formode Bluray versionen ser endnu bedre ud.
Hvad angår lydsiden, så har alle kortfilmene fået dansk tale, uden at det virker unaturligt. Det er også rigtig lækkert -og dem der ikke kan lide det kan jo bare slå over på den engelske tale.

Ekstramateriale:
Ekstra materialet er der slet intet af på denne DVD.

Konklusion:
Med en undtagelse har disse kortfilm været udgivet før, men de er flottere end nogensinde og har nu fået dansk tale. Samtidig er det en rigtig hyggelig julesamling, der rammer nogle af de største klassikere, men også går uden om andre af de virkelig klassiske jule kortfilm.

Karakterer:
 Billede:  60 %
 Lyd:  60 %
 Handling:  50 %
 Ekstramateriale:  0 %
 Overall:  60 %


Anmeldt af Gitte Secher Andersen
Læs mere om Disney tegnefilm på www.disney.dk