Vilde Rolf (Wreck it Ralf)

Udgaver med dansk tale:
DVD 2013  Blu-Ray 2013  3D bluray 2013


Original titel Wreck it Ralph
Klassiker nr. 50
Datoer Biograf premiere i USA: 2013
Biograf premiere i DK: 2013
/ DVD udgivelse i DK:2013
Spilletid DVD 97 min
Bluray 101 minutter
(Note, forskellen på 4% skyldes at DVD viser 25 billeder/sekund, bluray viser 24 billeder/sek som i biograf).
Bonus på DVD'en Bonusmateriale:
- Se anmeldelsen.
Danske stemmer Diverse
Original stemmer Diverse
Tale Blu-ray
Lyd: DTS-HD 5.1 master audio: engelsk
Dolby Digital 5.1: Dansk +andre nordiske
Tekster Engelsk + andre nordiske
Bemærkninger


Omtale:
Fra Walt Disney Animation Studios kommer VILDE ROLF, et hylende morsomt arkadespils-eventyr. I årtier har Rolf stået i skyggen af Fix-det Felix Jr., helten i deres spil, der altid redder dagen. Træt af at spille skurk, tager Rolf sagen i egne store hænder og tager ud på en rejse tværs over arkaden, gennem flere generationer af videospil, for at bevise, at han har hvad der skal til for at være en rigtig helt. På sin færd møder Rolf den seje Sergeant Calhoun fra action-spillet Hero's Duty og den iltre Vanilje von Schlick fra racerspillet Sugar Rush, der måske går hen og bliver hans første rigtige ven. Men alt går skævt når en fjende bliver sluppet løs, og truer hele arkaden og Vanilje.

Anmeldelse:

Filmen:
Seneste skud fra Disney "Vilde Rolf" har fået plads i klassikerrækken. I danmark er den nummer 51 (da den nye Peter Plys film ikke tæller som klassiker i Danmark).

Vild Rolf er skurken i et gammelt 80'er arkade spil, ved navn Fix-det-Felix. Fix-det-Felix er spillets stjerne og helt. Rolf smadrer højhuse med små uskyldig mennesker i, og mens Rolf smadrer det hele, fixer Felix det igen med sin magiske hammer.
Når arkadehallen lukker om aftenen, mødes figurerne fra alle spillene på arkadens banegård. Her deltager Rolf også i en selvhjælpsgruppe for computerspils skurke. Rolf er rigtig træt af at være skurk, og ikke få den anerkendelse han syntes han fortjener. En dag beslutter han sig for at nu skal det være, han vil vinde en medalje så alle kan se hvor god og sej han er.

Rolf træder ind i det meget nyere actionspil Hero's Duty. Her lykkedes det ham faktisk at vinde en medalje, men på vej hjem til sit eget spil ender han i spillet "Sugar Rush", der er et sukkersødt racerspil sat i et farverigt slikumivers. Her møder han den drilske pige Vanilje, der ikke må køre ræs fordi hun er en glitch (spil fejl). Ved at stjæle Rolfs medalja får hun dog alligevel en plads i spillet. Men kongen i spillet gør alt for at forhindere at Vanilje kan deltage.

Alt i medens er Fix-it-felix spillet blevet taget ud af drift, da det ikke længere virker ordenligt (skurken mangler). Rolf skal både hjælpe Vanilje, redde sit gamle spil, og kæmpe mod en virus der truer med at ødelægge alle spil.

Ja, det lyder måske forvirrende, men det fungerer og er det meste af filmen rigtig sjovt. Filmen fungere for børnene der knapt nok ved hvad arkade maskiner er, og er samtidig sjov for os der for år tilbage selv har været i arkadehallen. Der er en del referencer til de gamle spil, og figurer som Q-bert, Bowser, Sonic og spøgelset fra Pacman har også fået plads i filmen.

Lyd og billede:
Super flot.

Ekstramateriale:
- Kortfilm: Papirflyveren. Flot lille oscar vindende kortfilm om forelskelse og papir flyvere.
- Bit for bit: Om spillets forskellige verdener. En god "behind the scenes".
- Alternative og slettede scener. Ikke så vigtige, men ok.

Konklusion:
Vilde Rolf er umiddelbart en noget anderledes klassiker. Men når man kigger tilbage på de 50 første klassikere har de jo også udspillet sig i vidt forskellige verdener. Filmen er sjov, og fortæller en god historie. En god film, men nok ikke Disney bedste klassiker.

Karakterer:
 Billede og lyd Super godt, kan ikke blive bedre.
 Filmen Filmen er sjov, og fortæller en god historie. En god film, men nok ikke Disney bedste klassiker.
 For hvem Alle, men måske er der nogle piger/voksne der står af pga. filmens spil tema.
 Ekstra Lidt tyndt.


Anmeldt af Kurt og Gitte Secher Andersen
Læs mere om Disney tegnefilm på www.disney.dk