Klokkeblomst og vingernes hemmelighed
Udgaver med dansk tale:
DVD 2013 Bluray 20103Original titel Tinker Bell And The Secret of the wings
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK: 2012
DVD udgivelse i DK: 2013
Spilletid 75 minutter (bluray), DVD - 4%
Bonus på DVD'en • “Great Divide” musikvideo med McClain Sisters
• “Dig Down Deeper” musikvideo med Zendaya
Danske stemmer Diverse
Original stemmer Diverse
Tale Engelsk + nordiske
Tekster Engelsk + nordiske
Bemærkninger
Omtale:
I animationsfilmen 'Klokkeblomst og vingernes hemmelighed' drager Peter Pans veninde ind i Vinterskovene. Klokkeblomst og hendes venner er feer, der hører sommeren til, og derfor er Vinterskoven et forbudt og mystisk sted. Sommerfeer og vinterfeer har normalt ikke lov til at besøge hinandens riger - og hvis de gør, risikerer de at miste deres vinger. Men nysgerrig som hun er, begiver Klokkeblomst sig ind i Vinterskoven, hvor hun møder feen Periwinkle, som hun har et helt særligt bånd til. Med hjælp fra den excentriske, men kloge fe Dewey forsøger Klokkeblomst og Periwinkle at komme til bunds i sagen om deres særlige venskab. Eventyret er en ny tegnefilm i spin-off-serien om Klokkeblomst, som vi kender fra Disney-klassikeren 'Peter Pan' (1953).

Anmeldelse:

Filmen:
Dette er den 4 i rækken af film om klokkeblomst og de andre feer. Og med trailers/smugkig til yderligere 2 klokkeblomst film, kan man overveje om ikke snart det er nok. Men her overraske denne 4. film ved at være den foreløbig beste i serien. Film har en god histore, og er samtidig anmireret på et meget højt niveau.

Klokkeblomst og de andre feer er ved at gøre kurve klare inden den store dag hvor sneuglerne henter kurvene og flyver dem til vinterskoven. Det er også tiden hvor kaniner og andre smådyr skal have deres vinterpels og flytte over i vinterskoven. Klokkeblomst, der jo er megest nysgerig, får lov at komme med ned og sende dyrene over træstamme broen der er den eneste forbindelse mellem blomsterskoven og vinterskoven. Klokke går helt ud på broen, og her sker der noget meget mystisk. Hendes vinger begynder at lyse op i et meget flot skær. Hun tager tilbage for at finde en bog om det, og finder ud af den der ved mest om vinger er bogholderen som bor i vinterskoven. Selvom det er strengt forbudt for feer fra de 2 skove at krydse broen, vælger klokke alligevel at sy noget varmt tøj og rejse over på den anden side. Her finder hun bogholderen, og møder Vinterlilje, en anden fe der ligner hende. Når de mødes gløder deres vinger, og de finder ud af det er for de er søstre født af den samme latter. De er vanvittig glade for at havde fundet hinanden, men knuster over at de ikke kan leve sammen fordi de kommer fra hver deres verden.
Klokke får dog en rundvisning i vinterskoven, og sammen med hendes venner laver de en snemaskine der kan holde Vinterlilje kold mens hun er i blomsterhaven. Her er det dog ved at gå rigtig galt og Vinterlilje er meget tæt på at få hendes vinger ødelagt af varmen inden hun reddes hjem til vinterskoven.
Helt galt går det der der skabes en ubalance blomsterhaven og vinterskoven, så blomsterhavem rammes af et islag, der kan slå alt ihjel.
Det ser sort ud for skoven, feerne, og de to søstre.

Lyd og billede:
De andre film var flotte, men denne overgår klart de andre. Det er en utrolig flot animeret film i fantastiske farver.

Ekstramateriale:
Ekstra matererialet er ikke overvældende, det bliver til et par musikvideoer med nogle af de kendte piger fra Disney Channel (kendt fra. bla. A.N.T. og shake it up).
Derudover et smugkig på "Fright light" og en anden kommende Klokkeblomst film.

Konklusion:
Dejlig film om feerne. Selv om dette er 4'eren i række oser den af kvalitet. Klart den bedste indtil videre.

Karakterer:
 Billede og lyd Super godt, kan ikke blive bedre.
Både DVD og Blu-Ray formattet udnyttes maximalt.
 Filmen Bedste af Klokkeblomst filmene. Historien er god, animatiorne er flotte, og der skabes en troværdig verden befolket af feer.
 For hvem Mest for piger fra 4 til 11-12 år, men andre kan også sagtens tåle at se med.
 Ekstra I den tynde ende.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om Disney tegnefilm på www.disney.dk