Jakob og Peter Plys
Danske udgaver:
DVD 2019 Blu-Ray 2019


Original titel Christopher Robin
Datoer Biograf premiere i USA: 2018
Biograf premiere i DK: 2018
DVD + bluray udgivelse i DK: 2019
Spilletid 104 minutter (på bluray)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Ja
Rollebesætning
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger Ikke dansk tale.
Synopsis:
Jakob, den lille dreng som engang elskede at begive sig ud på eventyr i Hundredemeterskoven, er blevet voksen. Men han føler sig hjemløs i de voksnes verden, og nu må hans barndomsvenner, Peter Plys, Grisling, Æsel og Tigerdyret, begive sig ud i verden for at hjælpe Jakob med at finde tilbage til den betænksomme og muntre lille dreng, der stadig findes inde i ham.

Anmeldelse:

Filmen:
Jakob er blevet voksen, er blevet gift og har fået en datter. Jakob har også fået et vigtigt job, men han har tilgengæld glemt alt om hundremeterskoven og alle hans gamle venner.

Jakob har lovet familien at de skal på en lille weekend tur der hvor han voksede op. Man da han får til opgave at skære ned på hans arbejdsplads, og dermed fyre en masse gode kollegaer, må han endnu engang arbejde i weekenden for at finde andre besparelser så der kan fyres så få som muligt.
Pludselig får han dog besøg af Peter Plys der ikke kan finde de andre venner. Jakob er mest i fornægtelse, men vælger alligevel hurtigt at køre Peter Plys hjem, og hjælpe med at finde de andre. Jakob sniger sig uden om det hus hvor familien nu er alene på ferie, og ind i hundremeterskoven. Her render de forvillet rundt, og Jakob må snart tage tilbage til sit arbejde. Jakob glemmer dog hans vigtige mappe med de papirer hvor han har fundet en god løsning så fyringer kan undgåes.

Da Jakobs datter pludselig render ind i Peter Plys, Æsel og alle de andre, beslutter de sig for at tage tilbage til byen med Jakobs glemte mappe. Så herfra er alle vores plyssede venner på vej til storbyen.

Peter Plys og alle de andre er animeret helt fantastisk, som lidt ældre slidte bamser der passer godt ind i live action verdenen. Jakob spilles af Ewan McGregor, som vi jo kender fra f.eks. Starwars og Trainspotting. Han fungerer ret fint som den voksne foretnings Jakob.

Sød og fin familiefilm hvor alle kan se med.

Billede og lyd:
Super godt

Ekstramateriale:
Der er nogle enkelte reportager om hvordan filmen blev til.
Ikke så meget, men det der er fungere fint.

Konklusion:
Fint take på en live udgave af Peter Plys.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen