Alice i Eventyrland (live)

Danske udgaver:
DVD 2010  Blu-Ray 2010  3D/2D bluray combo 2010


Original titel Alice in wonderland
Datoer Biograf premiere i USA: 2010
Biograf premiere i DK: 2010
DVD udgivelse i DK: 2010
Spilletid DVD: 104 minutter
Bluray: 108 minutter
Bonus på DVD'en Ekstramateriale: (samme på bluray og DVD)
-Effekter i Eventyrland
-At finde Alice
-Den gale hattemager
Danske stemmer Ingen
Rollebesætning

Adam Sandler ... Skeeter Bronson
Keri Russell ... Jill
Guy Pearce ... Kendall
Russell Brand ... Mickey
Richard Griffiths ... Barry Nottingham
Teresa Palmer ... Violet Nottingham
Lucy Lawless ... Aspen
Courteney Cox ... Wendy
Jonathan Morgan Heit ... Patrick
Laura Ann Kesling ... Bobbi
Jonathan Pryce ... Marty Bronson
Nick Swardson ... Engineer
Kathryn Joosten ... Mrs. Dixon
Allen Covert ... Ferrari Guy
Carmen Electra ... Hot Girl

Fuld liste på imdb

Tale Engelsk, Spansk, Fransk DTS-HD 5.1
DVD Engelsk, spansk, fransk, 5.1
Tekster Dansk, Norsk, svensk, engelsk, spansk, islandsk, hollandsk
Bemærkninger
Synopsis:

Walt Disney Pictures og Tim Burton har genskabt Lewis Carrols klassiker fra 1865. Vær klar til at genopleve et af verdens mest elskede eventyr i en helt ny og mageløs version.

Den 19-årige Alice (Mia Wasikowska) dumper ned i det mærkelige Eventyrland, et sted hun allerede besøgte som barn. I en verden, der ikke ligner noget andet, begiver Alice sig ud på en fantastisk rejse for at finde sin sande skæbne, og bringe den ondskabsfulde Røde Dronnings tyranni til ende. I rollerne som de spøjse figurer i Eventyrland ses Johnny Depp (Den Gale Hattemager), Anne Hathaway (Den Hvide Dronning), Helena Bonham Carter (Den Røde Dronning), Michael Sheen (Hr. Kanin) og mange flere.

Alice I Eventyrland er en film, der tager hele familien med på en visuel flot og magisk rejse!

Anmeldelse:

Denne anmeldelse er skrevet udfra Blu-Ray udgivelsen, men store dele er selvfølgelig også relevante for DVD udgaven.

3D update:
I slutningen af 2010 udkom 3D udgaven af Alice i Eventyland (live) på bluray.
3D udgaven kræver et 3D tv eller 3D projector, en 3D bluray afspiller, og 3D briller der passer til TVet / projektoren.
Vi har testet 3D med et samsung 50" 3D plasma, samsung 3D bluray afspiller, og samsung 3D briller.
Indtil videre udgives alle Disney 3D udgivelser som 2 disk, så den originale 2D version også medfølger.

Læs også vores anmeldelse af Bolt 3D.

Alice i eventyland tager sig rigtig godt ud i 3D. Det fungere rigtig godt, og giver en god dybde. Figurerne har lidt af papfigur effekten der ses i mange 3D film, men det er ikke så slemt som det kan være. Ifølge hvad jeg har kunnet finde fremtil er Alice i Eventyrland først optaget og lavet i 2D, og efterbearbejdet til 3D. Hvis det er tilfældet er de sluppet rigtig godt fra det. Netop denne metode giver udpræget papfigur virkning.

Filmen
Tim Burton arbejde i starten af sin karriere for Disney, bla. som animator på Mads og Mikkel og Tron, og var også med til at skabe den mørke film om Taran. Men i dag er han nok mest kendt for en række af meget specielle film, Edward Saksehånd, Nigtmare before christmas, Sleepy hollow, Mars Attacks, Charlie og Chokoladefabrikken, corpse bride m. fl. Mange af disse film foregår i en lidt syret verden, og har en lettere vanvittig Johnny Depp i hovedrollen.
Og det er også nettop denne kombination der nu er blevet til Tim Burtons Alice I eventyrland.

Alice er blevet voksen, og filmen starter ved hendes forlovelses fest. En forlovelse Alice slet ikke er klar til, og da slet ikke med den frier. Alice render lidt rundt i haven for trække tiden ud, da hun ser en lille kanin med et lommeur. Hun følger efter kaninen, og falder ned gennem et hul ved træ. Hun falder langt langt ned, og lander i et lille rum med en dør hun slet ikke kan komme igennem. Med en tår fra en lille flaske med teksten "drik mig" bliver hun så lille at hun kan komme gennem døren. Her mødder hun snart både filurkatten, den gale hattemager, tvillingerne dee og dum, kålormen og alle de andre figurer vi kender så godt. Alt er umiddelbart som vi kender det, men alligevel er der noget anderledes. Dem alive møder kan heller ikke helt blive enige om hvorvidt Alice er den rigtige Alice, eller om hun har været der før.
Den røde dronning er nu rigtig grusom og mørkere end vi kender hende, og kun den rigtige alice kan dræbe den onde drage, Jabberwocky, og bringe magten tilbage til den gode hvide dronning.

Det er en utrolig flot film, der trods det farverige univers er en mørkere og mere uhyggelig film end tegnefilms udgaven. Filmen er ratted til over 11 år. Og selv om filmen har dansk tale tror jeg grænsen er sat fint, hvis ikke børnene skal have mareridt over den.
Johnny Depp er lige så dygtig det at spille skør som altid, han er virkelig fantastisk dygtig. Og selv om han er skør i alle roller er der langt mellem de figurer han skaber; The Mad Hatter, Jack Sparrow og Edward Scissorhand. Tim Burton har også gjort det igen, og skabt et helt utroligt, men alligevel "troværdigt" univers. Set i en sammenhæng kan dette dog ses som filmens svage punkt, for selv om jeg elsker Tim Burtons film, og Johny Depps præstationer, så var det måske tid for dem begge at prøve nye veje ?

Lyd og Billede:
Blu-Ray: Lyden er DTS 5.1 (dansk) DTS-HD 5.1 (engelsk).
DVD lyden er almindelig 5.1 AC3 lyd.
Begge lydspor er rigtig flotte.

Ekstra materiale:
Blu-Ray/ DVD:
-Effekter i Eventyrland
-At finde Alice
-Den gale hattemager

I alt 3 bagom reportager, ca. 5 min hver, og lidt i den tynde ende. Jeg ville gerne have set et meget mere dybdegående ekstramateriale der f.eks. kunne fortælle om sammenhængen mellem historien og bøgerne, og tegnefilmsudagen.

Konklusion:
En rigtig god oplevelse, især når man er til Johnny depp og/eller Tim Burton.
Filmen er utrolig flot, men især dragen og den vilde "monster hund" gør den for uhyggelig til at være en rigtig familiefilm.
Stort set alt andet end skuespillerne er CGI (computeranimation), og selv karakterene er efterbehandlet på computer (F.eks. dronningens store hoved).Karakterer:

 Billede og lyd Både billede og lyd er helt i top.
 Filmen Superflot udgave af historien.
 For hvem Selv om der er dansk tale, er det en uhyggelig film for mange børn, og aldersgrænsen på 11 år er nok meget tilpas sat.
 Ekstra Middelt.


Blu-Ray udgave af filmen har vi fået til anmeldelse fra Walt Disney Studios Home Entertainment Danmark.

Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk