Black Panther
Danske udgaver:
DVD 2018 Blu-Ray 2018  3D 2018  4K 2018 - Import


Original titel Black Panther
Datoer Biograf premiere i USA: 2018
Biograf premiere i DK: 2018
DVD + bluray udgivelse i DK: 2018
Spilletid 134 minutter (på bluray)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis
Tale Engelsk
Tekster Dansk m.m.
Bemærkninger
Synopsis:
Da den unge kong T'Challa konfronteres med en gammel fjende, der truer både hans hjemland Wakanda og hele kloden, må han opbyde alle Black Panthers kræfter for at redde verden.

Anmeldelse:

Filmen:

Black Panther er den 18. film i MCU (Marvel Cinematic Universe). Filmen handler selvfølgelig om "Black Panther", i skikkelse af Wakandas konge T'Challa. Wakanda er et lille skjult og hemmligt land i Afrika. Takkeværet forekomsten af grundstoffet Vibranium er de teknisk milevidt foran resten af verden rent teknologisk. Derfor holder de også stedet skjult og beskyttet af stærke krigere med avancerede våben. Vi har tidligere mødt Black Panther i Captain America: Civil War, og Captain americas skjold er også lavet ar Vibranium.

I Wakanda er det således at man kan udfordre den siddende konge på mand til mand kamp, og dermed overtage trone og titel. T'Challa finder ud af at han har en ukendt fætter, vokset op i USA, som nu med en fortid i Black Ops kommer til Wakanda for at tage hævn over at hans onkel efterlod ham der. Stevens / aka. Killmonger udfordrer T'Challa om tronen, og vinder. Killmonger har helt andre planer for Wakanda, nu skal Wakanda bruge teknologien på at herske over hele verden.

T'Challa og hans støtter må flygte, men de søger hjælp hos andre "klaner" i wakanda og prøver at vinde styret tilbage.

Det er en godt film, der måske falder lidt uden for det typiske i MCU, men historien er god når man lige kan accepteret at det specielle metal kan gøre Wakanda så teknologisk overlegne som de er. Filmen følger godt op på karakteren vi mødte i Civil War, og vi kommer til at se mere til både ham og Wakanda i Infinity wars.


Billede og lyd:
Super godt.

Ekstramateriale:
Bluray:
• Play Movie With Director Ryan Coogler’s Intro
• From Page To Screen: A Roundtable Discussion
• Exclusive Sneak Peek At Ant-Man And The Wasp
• Gag Reel
• Deleted Scenes
• Featurettes
• Marvel Studios: The First Ten Years - Connecting The Universe
• Audio Commentary
Fint ekstramateriale, der dog ikke tilføjer filmen så meget.

Konklusion:
Det er en godt historie, flot film med godt med action. Vi ser ikke meget til resten af Marvel universet. Martin Freeman og Andy Serkis er de mest kendte skuespillere, men de fleste gør det rigtig godt. Det er ikke den bedste i MCU serien, men bestemt heller ikke en dårlig film.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen