Doctor Strange
Danske udgaver:
   
DVD 2017 Blu-Ray 2017  Bluray Steelbox 2017  3D 2017


Original titel Doctor Strange
Datoer Biograf premiere i USA: 2016
Biograf premiere i DK: 2016
DVD + bluray udgivelse i DK: 2017
Spilletid 110 minutter (på bluray)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning Rachel Mcadams,
Mads Mikkelsen,
Benedict Cumberbatch,
Tilda Swinton,
Chiwetel Ejiofor,
Scott Adkins,
Michael Stuhlbarg,
Benedict Wong,
Amy Landecker
Tale Engelsk
Tekster Dansk m.m.
Bemærkninger
Synopsis:
I Marvels Doctor Strange, søger en verdensberømt kirurg efter en kur men fi nder i stedet magiske kræfter på et mystisk sted kendt som Kamar-Taj – frontlinjen i kampen mod usynlige, mørke kræfter beregnet til at ødelægge vores virkelighed.

Anmeldelse:

Filmen:
Dette er den første marvel film om Doctor Strange, og dermed også en klassisk superhelte-skabelse-beretning.

Doctor Stephen Strange er nok den dygtigste kirurg inden for sit felt. En dag kører han galt og får sine hænder totalt smadret. Da han vågner efter at være lappet sammen, er han i panik over at miste det der betyder allermest for ham -hans evne til at udføre sit arbejde.
En dag hører han om en mand med store uhelbredelige skader på ryggen der er blevet helt kurreret, og han opsøger ham for at finde ud af hvordan det er muligt. Han leder ham til et sted kaldet Kamar-Taj. Her møder han "The Ancient One", som først afviser ham, men senerer tager hun ham ind og viser ham vejen til de magiske kræfter der kan giver ham hans evner til at redde liv tilbage.
Doctor Strange er meget lærenem, og yderst flittig til at suge alt viden ud af stedets bøger om "magi". Inden han er færdig med sin træning må han dog kæmpe med den tidligere elev Kaecilius (spillet af Mads Mikkelsen).

Filmen har nogle helt vilde visual effekter i stil med det der bruges i inception. Hovedrollen spilles af Benedict Cumberbatch som nogen sikkert kender som Sherlock i den nye BBC sherlock holmes serie "Sherlock", eller som Khan i Star Trek, men han har spillet rigtig mange roller, og mange stemmer, f.eks. dragen Smaug.

Det er en rigtig god gang action. Lidt stille i starten, men kommer hurtigt op i gear hvor den bliver resten af filmen. Jeg glæder mig til at se mere til Doctor Strange i kommende film.

Billede og lyd:
Super godt.

Ekstramateriale:
Bluray:
Play Movie With Intro
Featurettes: A Strange Transformation, Strange Company, The Fabric of Reality, Across Time and Space, The Score-cerer Supreme
Marvel Studios Phase 3 Exclusive Look
Team Thor: Part 2
Deleted & Extended Scenes
Gag Reel
Audio Commentary By Director Scott Derrickson

Fin samling af ekstra materiale.

Konklusion:
God marvel film. Lækkert at marvel filmene holder så høj standard.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen