Junglebogen
Danske udgaver:
DVD 2016 Blu-Ray 2016 3D 2016 


Original titel The jungle book
Datoer Biograf premiere i USA: 2016
Biograf premiere i DK: 2016
DVD + bluray udgivelse i DK: 2016
Spilletid 106 minutter (på bluray, DVD varer 4% kortere pga. PAL speedup)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer NEJ, desværre
Rollebesætning Neel Sethi ... Mowgli
Bill Murray ... Baloo
Ben Kingsley... Bagheera
Idris Elba ... Shere Khan
Lupita Nyong'o ... Raksha
Scarlett Johansson ... Kaa
Giancarlo Esposito ... Akela
Christopher Walken ... King Louie
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger
Synopsis:
I et episk eventyr instrueret af Jon Favreau (Iron Man) møder vi drengen Mowgli, der er vokset op hos en ulvefamilie i junglen. Han tager ud på en medrivende og udviklende rejse, hvor han bliver tvunget til at forlade det eneste rigtige hjem, han har haft. Blandt de velkendte originalstemmer hører vi Bill Murray, Ben Kingsley og Scarlett Johansson.

Anmeldelse:

Filmen:
Vi forsætter rækken af live udgaver af Disneys klassikere, denne gang med historien om Mowgli.

Man kan selvfølgelig diskutere hvor meget live action der er over filmen, for gætter på at over 90% af filmen er computeranimation. Kun mowgli, og noget af naturen er ikke animeret. og selv mowgli er flere steder animeret.
Men det fungerer fantastisk godt, det er en vanvittig flot film, men den gode historie vi kender tilpasset de mere naturligt useende dyr. Det er manden bag iron man filmene, Jon Fauvre der har instrueret. Jon Fauvre kommer iøvrigt også til at instruere Løvernes konge live action, samt den Junglebogen 2. Rækken at live action versioner af klassikere er nemlig kun lige begyndt. Iøvrigt er der sikkert mange der kender Jon Fauvre som Pete Becker, Monicas rige kæreste i Venner serien.

Filmen stemmer er også supergode. Især Ben Kingsley, Bill Murray og Christopher walken gør det super godt som Bagheera, Baloo og King Louie. De synger også selv baloo og Louie kendte sange, lidt rustne, men stadig fantastisk godt.

En klar og meget stor anbefaling til at se den version af junglebogen. WAUV det er flot, og en fin lille opdatering af historien.


Billede og lyd:
Helt fanstastisk.
Noget af det flotteste live animation jeg har set til dato.

Ekstramateriale:
Bluray:
- The jungle book reimagined, Jon's fortælling om den nye version af filmen
- I am Mogli, om drengen der spiller mowgli, og lidt mere om motion capture brugt i filmen
- King Louie's temple, layer by layer. Louie's sang, hvor man samtidig ser hvordan scenen er bygget op fra motioncapture og flamingo til færdig film.
- Kommentarspor, Jon's kommentarer. Ret godt kommentarspor

Rigtig fint ekstra materiale.

Konklusion:
Tænkte først, at nu går det lidt for stærkt med de her gør-en-klassiker-til-live-action film, men blev virkelig blæst væk af film. Det er vildt flot, og det hele fungerer bare. Jeg glæder mig allerede til live versionen af skønheden og udyret, og løvernes konge der bliver de næste i rækken.

Anmeldt af Kurt Secher Andersen