Lone Ranger
Danske udgaver:
DVD 2013 Blu-Ray 2013


Original titel John Carter
Datoer Biograf premiere i USA: 2013
Biograf premiere i DK: 2013
DVD + bluray udgivelse i DK: 2013
Spilletid 149 minutter (på bluray)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger Ikke dansk tale.
Synopsis:

The Lone Ranger' handler om den idealistiske, retskafne og uerfarne Texas Ranger, John Reid, har netop anholdt den indianske åndekriger Tonto og er ved at transportere sin fange gennem prærien, da de overfaldes af en terroriserende bande lovløse.

Dagen derpå rider Reid og hans heroiske storebror samt dennes revolvermænd ud for at fange banden, men brødrene ryger i et baghold, og alle dør - undtagen Reid, der reddes af Tonto.

Indianeren bliver overbevist om, at den unge mand er en såkaldt Spirit Walker: én der har været på den anden side og derfor ikke kan slås ihjel. Reid beslutter sig for at udnytte sin genopståen fra de døde og blive den maskerede helt The Lone Ranger.

På sin hvide hest, Silver, og sammen med Tonto rider han nu for retfærdighed i det barske vilde vesten og for at hævne mordet på sin bror.

Trailer:
 

IMDb

Anmeldelse:

Filmen:
Historien om Lone Ranger er ikke så kendt i Danmark. Den gamle serie om Lone Ranger er da også fra 1949, og jeg har personlig aldrig set noget af det.
Det ændrer dog ikke på at denne nye film er rigtig vellykket, og havde fortjent meget mere success end den fik i biografen.

Filmens hovedperson hedder egentligt John Reid og er advokat. Vi er i det vilde vesten, i en by hvor jernbanen nettop er blevet færdig. John Reid er på vej i toget, hvor der også er 2 fanger, dels indianeren Tonto (Johny Depp), og dels den berygte skurk Butch Casidy der skal hænges i byen for at statueret et eksempel.
John er på vej hjem til sin bror Dan Reid, og hans kone som John også altid har været forelsket i. Butch slipper fri, mens Tonto bringes ind i byen fængsel.

6 rangers, deriblandt Dan Reid og John Reid ridder ud for at fange Butch. Men de falder i baghold, og Butch's bande skyder alle 6 mænd. Tonto, der nu er sluppet ud af fængslet, finder dem og begraver dem. Men da han skal begrave John bevæger han sig. En hvid hest kommer forbi og Tonto ved nu at den har hentet John tilbage fra åndeverden.

Tonto laver en maske til John fra broderens vest (hullerne til øjnene er skudhullerne i vesten). Han er nu "Lone Ranger", med sin hvide hest "Silver"., og sammen skal de bekæmpe Butch alt den korruption han og jernbanen står for. (Længere historie der ikke skal afsløres her)

Film er fyldt med vilde effekter som man får det med Bruckheimer og Gore Verbinski. Ekstramaterialet fortæller også lidt om hvor vildt det f.eks. har været at bygge damplokomotiverne og jernbanen helt fra bunden til filmen.
Ikke bare effekterne, men også humoren minder om "Pirates of" filmene. Johny Depp er igen fantastisk, men også Armie Hammer spiller rollen som Lone Ranger utrolig godt.

Billede og lyd:
Super godt

Ekstramateriale:
-Blooper Reel, Diverse sjove fraklip fra filmen
-Deleted Scenes, Et par slettede scener
-Riding The Rails Of The Lone Ranger, Om at bygge 10 km jernbarne på gammeldags facon, og om at bygge filmens 3 store damplokomotiver m.m.
-Armies’s Western Road Trip, hovedrolleindhaverens fortælling om omtagelserne
-Becoming A Cowboy, alle filmens store roller skulle lære at skyde og ride -også dem der ikke skulle gøre det i filmen.

Fint niveau.

Konklusion:
Lone Ranger er en rigtig positiv overraskelse. En rigtig god film. Flot, effektfuld og sjov aktion filmen.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen