Maleficent
Danske udgaver:
 
DVD 2014 Blu-Ray 2014  3D 2014


Original titel Maleficent
Datoer Biograf premiere i USA: 2014
Biograf premiere i DK: 2014
DVD + bluray udgivelse i DK: 2014
Spilletid 93 minutter (på bluray)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning Angelina Jolie
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger Ikke dansk tale.
Synopsis:
Maleficent fortæller den hidtil ukendte historie om Disneys mest omtalte skurk, og det svigt der forvandlede hendes hjerte til sten. Hævntørst får Maleficent (Angelina Jolie) til at kaste en uigenkaldelig forbandelse over menneskekongens nyfødte datter Aurora, men hun opdager snart, at prinsessen kan være nøglen til fred mellem deres to verdener.

Anmeldelse:

Filmen:
Maleficent er det engelske navn for den onde fe i eventyret om Tornerose. Maleficent, som i den danske version af Disneys Tornerose tegnefilm hedder Malavia.

Denne liveaction film, med Angelina Jolie i hovedrollen, fortæller eventyret om tornerose (som jo hedder Aurora) fra en helt anden vinkel. Vi finder ud af hvem Maleficent/Malavia egentligt var, og hvorfor hun blev ond.

Vi følger Maleficent fra hun var en ung fe, i en fantastisk verden, og ser hvordan mødet med et mennske. Mennesket er en dreng som senere skal blive den kong Stefan vi kender fra eventyret. Eller retter den kong Stefan vi tror vi kender.
Drengen Stefan kommer for tæt på feernes verden hvor man møder feen Maleficent, der her er absolut ikke er ond. De mødes igen og igen, og snakker drømme. Stefan drømmer om at blive konge over hele riget en dag, selv om det slet ikke ligger i kortene.
Da Stefan bliver voksen, byder chancen sig en dag, da kongen ligger for døden, og lover tronen til den der kan dræbe Maleficent. Stefan vil så gerne være konge at han tager ud for at dræbe sin ellers gode ven Maleficent. Han kan dog ikke alligevel, og skærer derfor istedet vingerne af hende. Vingerne tager han med til Kongen, og Stefan bliver den nye konge.
Maleficent bliver rasende, og det fantastiske ferige bliver et mørkt og trist sted. Stefan bliver far til den lille prinsesse Aurora, og ved dåben dukker Maleficent op og kaster en forbandelse over Aurora -nå ja, den del kender vi vel alle? Og vi ved også at Aurora derfor vokser op sammen med de 3 gud-feer, og ender med at stikke sig på en teen på sin 18 års fødselsdag.
Og så skal der ikke afsløres mere her...

Billede og lyd:
Super godt

Ekstramateriale:
DVD:
•Intet overhovedet.

Bluray:
•From Fairy Tale To Feature Film
•Building An Epic Battle
•Classic Couture
•“Maleficent”
•Revealed
•Deleted Scenes
•Aurora: Becoming A Beauty

Vi har kun haft DVD versionen til anmeldelse, og kan derfor ikke vudere på ekstra materialet for Bluray versionen. Men må klart være bedre end det slet-ingen-ting der er på DVD versionen.

Konklusion:
Blev meget positivt overrasket over denne film. Den er rigtig god.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen