Marvel: Ant man
Danske udgaver:
 
Bluray 2015 Bluray Steelbook 2015 DVD 2015Original titel Ant man
Datoer Biograf premiere i USA: 2015
Biograf premiere i DK: 2015
Bluray/DVD udgivelse i DK: 2015
Spilletid 115 minutter (bluray) (DVD -4%)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning

Paul Rudd, Scott Lang / Ant-Man
Michael Douglas, Dr. Hank Pym
Evangeline Lilly, Hope van Dyne
Corey Stoll, Darren Cross / Yellowjacket
Bobby Cannavale, Paxton
Anthony Mackie, Sam Wilson / Falcon
Judy Greer, Maggie Lang
Abby Ryder Fortson, Cassie Lang

IMDB

Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger
Synopsis:
Marvel Studios introducerer det nyeste medlem i the Avengers: Marvels Ant-Man. Scott Lang får mulighed for at krympe i størrelse og samtidig øge sin styrke, og skal sammen med dr. Hank Pym beskytte hemmeligheden bag teknikken i dette actionfyldte eventyr!

Anmeldelse:

Filmen:
Ant man er den nyeste film i den lækre strøm af marvel film der kommer i disse år.

Jeg kendte ikke specielt meget til ant man inden jeg så filmen, og mine forventninger til filmen udvikledes sig mens jeg så den.
Når menuen på blurayen loader kommer der nogle sekvenser fra filmen som bagrund. Her er antman lille som en myre rende rundt blandt legetøj, og kom straks til at tænke på "skat børnene er skrumpet". Jeg kunne heller ikke undgå at tænke på den danske film antboy, med drengen antboy der kæmper mod Nicolas Bro som loppen.

Vi starter med at møde Scott Lang (senere ant man) kort før han bliver lukket ud af fængsel. Han spilles iøvrigt af Paul Rudd som jeg bedst kender som Mike fra venner (Phoebes kæreste). Scott er en mester i indbrud både fysisk og digitalt, men har bestemts sig for ikke længere at være kriminel for at kunne være mere sammen med sin datter. Scotts ex er nu sammen med en politimand der bestemt ikke syntes at scott skal se sin datter.
Da Scott øjner en chance for mere samvær med datteren hvis man får en lejlighed, acceptere han alligevel at bryde ind i et super sikkert pengeskab for at skaffe penge til lejligheden.
Scott klarer det sikre dobbelte pengeskab som ingenting, men da han kommer ind finder han kun en underlig dragt. Senere prøver han at tage den på, og kommer til at trykke på en knap. Pludselig er han myrestørrelse, med kræfter som en stor mand. Man bliver kontaktet af Dr. Pym (ingen ringere end Michael Douglas), der fortæller ham om dragten og hvorfor Scott er den udvalgte til at bære den.

Så starter filmen for alvor, det må i selv se, for det er en rigtig god film.
Men vil nævne at filmen på flere måder krydser andre film fra Marvel universet, og Ant man kommer tilbage i flere film de næste år. Bland andet i den næste Captain america film, og i Ant man and the wasp. Jeg er også sikker på han er med i den næste avenger film.

Og jeg glæder mig til dem allesammen ;o)

Billede og lyd:
Det er efterhånden meget svært at sætte en finger på de nyere bluray udgivelser af nye film. Denne ingen undtagelse, billedet er fantastisk, og lyden kan ikke blive bedre DTS-HDMA 7.1. på engelsk. Der er ikke dansk lydspor.

Ekstramateriale:
-Kommentarspor (2 stk)
-Making of an ant-sized heist
-Lets go to the macrouniverse
-WHIH news front
-Delete scenes / extended scenes

Helt ok ekstramateriale.

Konklusion:
Som jeg lidt antyder i starten virkede det lidt fjollet i starten med den myre store ant-man, og også han evner til at kontrollere rigtige myrer. Men det glemte jeg ret hurtigt og nød filmen. Fint skuespil og fede efekter, og med en god humoristisk tilgang. Stan Lee er selvfølgelig også med i en lille scene, som i alle de andre film. Sådan skal det være. Glæder mig til at se the Wasp i aktion.

Anmeldt af Kurt Secher Andersen