Mary Poppins Vender tilbage
Danske udgaver:
DVD 2019 Blu-Ray 2019


Original titel Mary Poppins Returns
Datoer Biograf premiere i USA: 2019
Biograf premiere i DK: 2019
DVD + bluray udgivelse i DK: 2019
Spilletid 125 minutter (på DVD)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Ja
Rollebesætning
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger Ikke dansk tale.
Synopsis:

Mary Poppins Vender Tilbage!

Magien vender tilbage i Disneys spritnye klassiker, hvor Mary Poppins minder familien Banks om glæden ved at være barn. Sammen med sin bedste ven, lygtetænderen Jack, får hun bragt sjov og liv tilbage til Londons gader i en fejring af alt der er muligt...selv det umulige.

Anmeldelse:

Filmen:
I denne forsættelse Banks børnene fra den oprindelige film blevet voksne. Michael har for næsten et år siden mistet sin kone, og både han og deres tre børn (Annabel, John og Gerogie) er selvfølgelig stadig præget af dette. Michael søster Jane er flyttet ind for at hjælpe Michael med det hele. Michael arbejder i banken, hvor han har måttet tage et lån for at kunne betale regningerne, men er alligevel langt bagud med regningerne. Nu står fogeden for døren, og familien står til at blive smidt ud af huset.

Jane kommer i tanke om at de arvede nogle aktier i banken efter deres far. Problemer er bare at de ikke kan finde dokumentet. Og bankens ny direktør er slet ikke til at snakke med.

Da alt således er kaos, kommer Mary Poppins (Emily Blunt) nærmest sendt fra himmelen. Hun får selvfølgelig styr på børnene, med en skøn blanding af list, magi og sang præcis som i den første film.

Mary Poppins, og Jack (Lin-Manul Miranda) som er en af byens lygtetændere, er hurtigt ud på eventyr sammen med de nye banks børn. Vi møder f.eks. Mary Poppins skøre kusine Topsy Turvey (Meryl Streep), der kan fikse alt, undtagen hver anden onsdag hvor alt vender på hovedet. Heldigvis er det netop en sådan onsdag, og vi får en Mary Poppins’k sang ”Turning Turtle”.

Det er rigtig Mary Poppins magi, som i den gamle film. Musikken/sangene er nye, men rigtig gode. Mary Poppins er ny i form af Emily Blunt, og hun gør det rigtig godt. De andre skuespillere er også rigtig gode, men udover Emily Blunt skal Lin-Manuel Miranda selvfølgelig fremhæves. Han gør det rigtig godt, og lygtetænderne er denne films svar på skorstensfejerne fra den første film. I Disney sammenhæng kendes han bedst for musik og sange fra Moana, men han er i den grad multikunstner, og har f.eks. modtaget Pulitzer prisen, 3 tony awards, 3 grammyer, og en emmy. Det er også ham der står bag musicalen Hamilton.

Filmen er en rigtig fin efterfølger til den første Mary Poppins. Og er i øvrigt også delvist baseret på en af de oprindelige bøger om Mary Poppins.

Billede og lyd:
Anmelder version var på DVD, rigtig fin kvalitet for en DVD.

Ekstramateriale:
Ingen ekstramateriale på DVD'en.

Konklusion:
Rigtig værdig opfølger på den gamle film. Se den.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen