Peter og Dragen (2016)
Danske udgaver:
DVD 2017 Blu-Ray 2017


Original titel Peter og Dragen
Datoer Biograf premiere i USA: 2016
Biograf premiere i DK: 2016
DVD + bluray udgivelse i DK: 2017
Spilletid 98 minutter (på bluray, DVD varer 4% kortere pga. PAL speedup)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Ja
Rollebesætning Karl Urban, Wes Bentley, Robert Redford, Bryce Dallas Howard, Oona Laurence, Oakes Fegley
Tale Dansk, Engelsk, m.fl
Tekster Dansk
Bemærkninger
Synopsis:
Da den forhutlede 10-årige Peter dukker op og påstår han bor i skoven sammen med en enorm, grøn drage, der hedder Elliott, er det op til skovfogeden Grace og unge Natalie at undersøge hvor Peter kommer fra, hvor han hører hjemme og hvor sand historien om dragen i virkeligheden er..

Anmeldelse:

Filmen:
Disney har virkelig gang i live geninspilninger af gamle klassikere. Denne gang er det så Peter og dragen, der dog er lidt anderledes ved at originalen jo også var liveaction tilsat animation. Det samme er iøvrigt tilfælde for Mary Poppins, der nu også er på vej i ny version. Inden dag kommer vi dog til at live udgaver af bla. skønheden og udyret og løvernes konge.

Peter og Dragen i den nye version, er jo også live action med en animeret dragen. Teknologien er bare kommet en del længere siden da. Historien er dog drejet noget anderledes end den første film. Hvor det i den første film må antages at Peter er forældreløs, så får vi her historien om hvordan og hvorfor. Peter kommer dog ikke på børnehjem, men vokser op i skoven, som en anden mowgli/tarzan, sammen med dragen eliot, der tager sig af ham (og omvendt).
Peter møder også i denne version en sød pige, med en rigtig sød familie, og det stiller Peter i en svær situation da det ikke er nemt at forene civilisationen og livet i skoven med en drage.

Filmen har heldigvis dansk tale, det var vi manglet på flere andre live action film med mindre børn som en del af målgruppen. Og det er Peter og dragen. Dragen minder mest om en langhåret hund, eller dragen fra den uendelige historie. Blød og god, men slet ikke så sjov og kulørt som dragen fra den gamle film. Historien er i det hele taget lidt lang, og lidt tandløs. Ikke at det er en dårlig film, men en ny klassiker er det ikke.


Billede og lyd:
Rigtig fint godt. Og godt med dansk tale på en film til denne målgruppe.

Ekstramateriale:
Ekstramaterialet indeholder lidt om teknikken bag dragen, det er helt ok. Der er også nogle fraklippede scener der nok ville have trukket filmen mere i langdrag. Lidt bloopers og andet blandet småting.

Konklusion:
Jeg syntes det er fin nyfortolkning af filmen. Men den bliver lidt langtrukken, og den nye bamse aktig drage er ret kedelig. Dansk sprog er et plus, men tror også nogle af de mindste vil kede sig lidt. Det skal dog siges at anmelderne er meget delte omkring denne film, der er også nogle der er meget begejstrede, og den får da også en ok score på imdb (6.8)

Anmeldt af Kurt Secher Andersen