Pirates of the Caribbean 4 - I ukendt farvand (On strangers tide)
Danske udgaver:

DVD 2011 Blu-Ray 2011  3D bluray 2011 DVD / Blu-ray
Quadrologi Box 2011


Køb filmen hos Moviezoo

Original titel Pirates Of The Caribeean - On strangers tide
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK: 19 May 2011
DVD udgivelse i DK:
Spilletid 161 minutter
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning Johnny Depp, Jack Sparrow
Penélope Cruz, Angelica Teach
Geoffrey Rush, Barbossa
Ian McShane, Blackbeard
Kevin McNally, Joshamee Gibbs
Sam Claflin,Philip
Astrid Bergès-Frisbey,Syrena
Stephen Graham,Scrum
Keith Richards,Captain Teague
Richard Griffiths, King George
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger
Synopsis:

I 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand' vender Johnny Depp tilbage til sin helterolle som Kaptajn Jack Sparrow.
Jack er ikke sikker på om det er kærlighed, da han møder den gådefulde Angelica (Penélope Cruz), eller om hun er en ubarmhjertig fup-kunstner, der udnytter ham til at finde den sagnopspundne Ungdommens Kilde.

Da Angelica tvinger Jack ombord på det legendariske skib Queen Anne's Revenge, kommanderet af piraten Sortskæg (Ian McShane), befinder Jack sig på et uventet eventyr, hvor han ikke længere ved, hvem han skal frygte, Blackbeard eller Angelica.

Geoffrey Rush er også tilbage i 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand' som den hævngerrige Kaptajn Hector Barbossa.

Anmeldelse:

Filmen:
Så sejler Jack Sparow igen. Pirates 3 blev altså ikke det sidste vi så til den denne verden.
Pirats 4 udgives selvfølgelig på bluray, og i DVD udgave. Der kommer også en ny box med alle 4 film, enten på DVD eller bluray. Og kan du vente et par måneder mere kommer filmen også i 3D.

Pirates 4 overgår ikke de andre i hverken effekter, historie eller surealisme, men det er stadig suveræn godt undeholdning. -og jeg bliver ihvertfald aldrig træt af Johnny Depp's "Jack Sparow". Så længe han er med har de min tilladelse til at forsætte rækken at pirates film ;o)

Den store historie i 4'eren er jagten på ungdomens kilde. Jack har et kort, men ikke "the black perl", og både englænderne og spanierne er også på vej efter kilden.
Heltinden, eller damen i nød, er denne gang Angelica (Penelope Cruz), Penelope skaffer Jack et skib, men det går snart op for ham at skibet allerede har en kaptajn, den store Kaptajn Sortskæg (blackbeard) der med sit magiske svær kan styre skibet og besætningen. Jack får samlet besætningen i et opgør med sortskæg, men det er snart svært at finde ud af hvem der er god og hvem der er ond.
I farvandet omkring øen med ungdomens kilde, lever de smukkeste havfruer der overlister alle sømænd med deres skønhed -og dernæst æder dem, fortærer deres sjæl eller deromkring ;o)
For at kunne bruge ungdomens kilde skal de have fat i 2 helt specielle sølv bægre, og en tåre fra en havfrue. Begge dele viser sig selvfølgelig at være meget svære at skaffe, uden at fjender må arbejde sammen.
Hvordan de får fundet ungdomsen kilde, og hvordan de bruger den må du selv se, men det et fedt action eventyr i bedste Jerry Brucheimer stil.

Billede og lyd:
Det er efterhånden meget svært at sætte en finger på de nyere bluray udgivelser af nye film. Denne ingen undtagelse, billedet er fantastisk, og lyden kan ikke blive bedre DTS-HD 7.1.

Ekstramateriale:
Ekstra materialet er ikke på niveau med hvad vi har set for de andre udgivelser.
Det bliver kun til:
- Audio commentary By Director Rob Marshall And Executive Producer John DeLuca (not subtitled)
- Bloopers Of The Caribbean
Og til lidt reklame
- Lego® Pirates Of The Caribbean
- Discover Blu-ray 3D™ With Timon & Pumbaa
- Trailers

Det er tyndt, -meget tyndt.

Konklusion:
Det er efterhånden nogle år siden jeg sidst så Pirates filmene, men med 4'eren i afspilleren er jeg klar på både at se de gamle igen, og til mere Pirates. Men så er det jo godt at der er mere på vej, mindst 2 film mere skulle ramme biograffen -og bluray afspilleren, de næste par år (2013+2014).
Pirates 4 skal tages for hvad den er, fantastisk undeholdning i godt 2 timer.

Husk 3D versionen er på vej !!!

Anmeldt af Kurt Secher Andersen