Pirates of the Caribbean 5 - Salazars Revenge (Dead man tell no tale)
Danske udgaver:
 

DVD 2017 Blu-Ray 2017  Steelbook 2017  3D bluray 2017 DVD / Blu-ray
1-5 Box 2017Original titel Pirates Of The Caribeean - Dead man tell no tale
Datoer Biograf premiere i USA: 2017
Biograf premiere i DK: 2017
DVD udgivelse i DK: 2017
Spilletid 125 minutter
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario, Kevin Mcnally, Golshifteh Farahani, David Wenham, Stephen Graham, Angus Barnett, Martin Klebba, Adam Brown, Giles New, Orlando Bloom, Keira Knightley
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger
Synopsis:
Sæt sejl med Kaptajn Jack Sparrow (Johnny Depp) og tag med på det sidste eventyr i Disney og producenten Jerry Bruckheimers spændende Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Kaptajn Salazar (Javier Bardem) og spøgelsespiraterne flygter fra Djævlens Triangel med det formål at udslette alle pirater til søs - særligt Jack. En fortælling fyldt med humor, spænding og fantastiske special effects!

Anmeldelse:

Filmen:
6 år er der gået siden sidste film med Jack Sparrow, og nu er 5'eren så endelig klar til hjemmebiffen. Angiveligt skulle dette så også være blive den sidste film i serien.

Der er skruet op for effekterne igen, det er en rigtig flot film. Tempoet er højt som nogensinde, og historien er der egentligt også helt som den skal være i en pirat film. Faktisk er på alle måder en bedre film en 1'eren. Skurken er også rigtig god, det er denne gang Kaptajn Salazar, spillet af Javier Bardem, som mange nok sender som skurken i Skyfall, eller hovedpersonen i No country for old men. Han spiller supergodt, også trods alt CGI'en i denne film. Johnny Depp er heldigvis stadig med, selv om der tidligere gik rygter om han ikke skulle være med. Han spiller stadig rollen godt, og er rent fysisk også i form til rollen igen.

Filmens nye helt er Henry Turner, søn af Will Turner (Orlando Bloom). Med Jacks hjælp skal Henry finde poseidons trefork, som er det eneste der kan stoppe Salazar. Undervejs får de også hjælp af Carina Smyth. Derudover er der mange gamle kendinge med, og så lige Paul McCartney som jacks onkel.

Ellers vil jeg ikke fortælle så meget om historien, men det er en god film. Se den.

Billede og lyd:
Super billede, fede effekter, og super lydside.

Ekstramateriale:

• Dead Men Tell More Tales: The Making Of A New Adventure
• A Return To The Sea
• Telling Tales: A Sit-Down With Brenton & Kaya
• The Matador & The Bull: Secrets Of Salazar & The Silent Mary
• First Mate Confi dential
• Deconstructing The Ghost Sharks
• Wings Over The Caribbean
• An Enduring Legacy
• Bloopers Of The Caribbean
• Jerry Bruckheimer Photo Diary
• Deleted Scenes

En masse ekstra, hvor der ikke er noget af det der er volsomt langt. Fint niveau. Der er nogle gode beskrivelser af effekt siden, og nogle ret sjove fraklip og deleted scenes.

Konklusion:
Pirates 5 er på niveau med de første i serien, og klart bedre end 4'eren. Se den.

Anmeldt af Kurt Secher Andersen