The finest hours
Danske udgaver:
DVD 2016


Original titel The finest hours
Datoer Biograf premiere i USA: 2016
Biograf premiere i DK: Nej
DVD udgivelse i DK: 2016
Spilletid 112 minutter (på bluray, DVD varer 4% kortere pga. PAL speedup)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer NEJ
Rollebesætning Chris Pine
Casey Affleck
Ben Foster
Eric Bana
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger
Synopsis:
The finest hours bygger på den sande historie om den amerikanske kystbevogtnings største redningsaktion, og skildrer mod, håb og værdighed, når oddsene er små og prøvelserne store. Da en voldsom storm rammer Cape Cod, ødelægger den en olietanker, og 30 besætningsmedlemmer bliver fanget i det hurtigt synkende skib. Kaptajn Bernie Webber (Chris Pine) og hans folk begiver sig ud for at redde dem i en lille redningsbåd, samtidig med at maskinchefen Ray Sybert (Casey Affleck) kæmper mod uret for at redde liv.

Anmeldelse:
Filmen:
Denne film var ikke forbi biografen, og er kun udkommet på DVD.

Det er måske en sand historie om nogle seje redningsfolk, nok lidt dumdristige, der satser der liv på at rede besætningen fra et skib i havsnød. Filmen er iblandet en lidt underlig kærlighedshistorie, og er nok en fin film hvis man kender historien. Men gør man ikke det, må jeg indrømme det var en af de kedeligste Disney film jeg har set.

Efterfølgende har jeg undersøgt filmens score på imdb. Her scorer den 6.8, det er faktisk ret godt, og den får mange rigtig gode beskrivelser, som "utroligt spændende". Det ændrer bare ikke på at jeg syntes den var "utrolig kedelig", og at skuespillet var utroligt død og gammeldags. Som var det en dårlig Titanic kopi.
Anmelderne på imdb siger jeg tager fejl, så giv den selv en chance hvis i tør ;o)

Billede og lyd:
Ok.

Ekstramateriale:
Intet

Konklusion:
Kedede mig bravt, og syntes skuespillet var rigtig dårligt. Men som nævnt ovenfor er der mange der er uenige med mig. Så vurder selv om det kunne være noget for dig.

Anmeldt af Kurt Secher Andersen