Captain Marvel
Danske udgaver:
DVD 2019 Blu-Ray 2019  Steelbook 2019  3D 2019


Original titel Captain Marvel
Datoer Biograf premiere i USA: 2019
Biograf premiere i DK: 2019
DVD + bluray udgivelse i DK: 2019
Spilletid 123 minutter (på bluray og UHD, DVD 4% kortere pga. PAL speedup)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning Brie Larson,
Samuel L. Jackson,
Ben Mendelsohn,
Jude Law,
Annette Bening,
Lashana Lynch
Tale Engelsk
Tekster Dansk m.m.
Bemærkninger
Synopsis:
I Marvel Studios Captain Marvel kommer vi ud på et spektakulært eventyr, der udspiller sig i 1990’erne, hvor Carol Danvers bliver en af universets mægtigste helte. Da Jorden havner midt i en galaktisk krig møder hun den unge agent Nick Fury, hvilket fører til hendes ultimative skæbne som en Avenger!

Anmeldelse:

Filmen:

Captain Marvel er hovedpersonen i denne film, der udgivelsesmæssigt ligger lige før Endgame. Captain marvel er en kvinde, og på mange måder den stærkeste af dem alle.

Filmen starter et eller andet sted ude i det store univers, og efter en lidt længere forhistorie ender hun på jorden, og så er det måske alligevel ikke helt som vi lige troede.
Captain Marvel kæmper på jorden mod nogle andre rumvæsner der kan skifte form, og det er derfor ikke altid helt let at holde styr på hvem der er hvem.

Filmen har vel to hovedformål. For det første skal vi have tilføjet en stærk karakter til Avengers, som så i Endgame kan komme ind og vende op og ned på den situation Infinity wars har sat vores verden i. Dernæst er der også lidt politisk korrektheds flip over det. Og filmen er vel tænkt som kvindernes "Black Panther".

Det meste af filmen foregår tilbage i tiden, omkring 1990, og her forsøger man lidt henslægt at besvare/forklare nogle nye ting om vores heltes fortid. Nogle af de svar er måske på spørgsmål vi slet ikke havde overvejet at stille, og noget af det fungerer bedre end andet.

Filmen har flere sjove elementer, og Brie Larson gør det såmænd helt ok. Filmen får bare ikke helt den betydning i hele serien som de fleste andre film har. Jo, det er da en ok film, men den er hurtig glemt i forhold til mange af de andre. Vi er nok et eller andet sted i bunden hvis jeg skulle rangere filmene efter deres betydning for den store historie.

Billede og lyd:
Super godt.

Ekstramateriale:
Bluray:
• Becoming a Super Hero
• Big Hero Moment
• The Origin of Nick Fury
• The Dream Team
• The Skrulls and the Kree
• Hiss-sterical Cat-titude
• Deleted Scenes
• Gag Reel
• Audio Commentary
• Play Movie With Intro By Directors Anna Boden & Ryan Fleck

Igen et OK ekstramateriale. Men man kan godt føle lidt at filmen ikke har brug for det.

Konklusion:
Som nævnt en ok film, men set i sammenhæng med de andre i MCU er det en af de svageste rent historiemæssigt.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen