Monsters university

Udgaver med dansk tale:
DVD udgave  DVD monster combo  Blu-Ray 2012 3D Bluray 2012


Original titel Monsters University
Datoer Biograf premiere i USA: 2013
Biograf premiere i DK: 2013
DVD udgivelse i DK: 2013
Bluray udgivelse i DK: 2013
Spilletid 99 minutter
Bonus på DVD'en
  • Se anmeldelsen
Danske stemmer Diverse
Original stemmer Diverse
Tale Engelsk+nordiske
Tekster Engelsk+nordiske
Bemærkninger
Omtale:

I denne charmerende film med masser af humor, præsenterer Disney/Pixar historien om hvordan det umage monsterpar Mike og Sulley mødes og bliver bedste venner.

Lige siden Mike Wazowski var et lille enøjet monster har han drømt om at blive professionel skræmmer, og han ved at de bedste skræmmere har gået på Monsters University (MU). Men hans planer går skævt allerede i første semester, da han som ambitiøs studerende møder naturtalentet James P. Sullivan, og der går ikke længe før deres evige konkurrence mod hinanden får dem smidt ud af skræmmestudiet. De indser derfor, at de må lære at samarbejde med hinanden og med en gruppe mindre gode skræmmere, hvis alt skal blive godt igen.

Indeholder kortfilmen The Blue UmbrellaAnmeldelse:

Filmen:
Monsters University er Pixars 14. fuldlængde film. Og for 14. gang sætter de nye standarder på den tekniske side.

Historiemæssigt er denne film den første prequel fra Pixar's side. Filmen fortæller historien om hvordan Mike endte på universitetet (Skræmme akademiet) og hvordan Mike og Sully mødte hinanden. Det er en rigtig, "næsten" klassisk film om universitets livet. Sully er ud af en berømt skræmmefamilie, og han er fra dag et en af de bedste på skolen, Mike derimod kan ikke skræmme en flue væk fra en ostemad, men han er fast besluttet på at gennemføre univesitetet og blive skræmmer. Mike læser konstant teori, men har det noget sværere ved det praktiske.
Universitetet har også de klassiske "broderskabs huse" (Fraternities) beskrevet med græske bogstaver.
Check denne side: http://monstersuniversity.com som er universitets hjemmeside, og denne http://monstersuniversity.com/edu/greek.html der beskriver de forskellige "græske" huse.
Sully bliver selvfølgelig optaget i den sejeste af husene, mens Mike ikke rigtig må være med nogen steder. Han finde dog gruppen O.K. (Oma Kappa), der nærmest er en samling af de mest uduelige studenter.
Det er dog kun starten på filmen, der hurtig bliver et rigtig sjovt bekendskab. Monster university er nemlig alt andet end et ammindeligt universitet. Vi møder en masse kendte monstre, og en masse nye rigtig fede of sjove af slagsen. Vennerne skal igennem en masse sjove opgaver sammen, og de kommer også ud i menneskenes verden.

Resten må i selv se, for dette er endnu en SKAL-SES film fra pixar.

Lyd og billed:
Bluray: FANTASTISK
DVD: ikke set.

Ekstramateriale:
Blu-ray 2D:
• Den blå paraply: En sød kortfilm om en blå -og en rød paraply. Den blev vist før filmen i biografen.
• Kommentar spor

Øv øv, alt for tyndt ekstramateriale.

Konklusion:

Igen en rigtig god Pixar film. Teknik, historie og humor i særklasse.
Desværre et tamt ekstramateriale. Igen er det bare os i danmark der bliver snydt. Den amerikanske udgave er loaded med ekstramateriale. Øv.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk