Pixar 15: Inderst inde
(Inside out)

Udgaver med dansk tale:
DVD udgave  Blu-Ray 2015 3D Bluray 2015


Original titel Inderst inde
Datoer Biograf premiere i USA: 2015
Biograf premiere i DK: 2015
DVD udgivelse i DK: 2015
Bluray udgivelse i DK: 2015
Spilletid 91 minutter
Bonus på DVD'en
  • Se anmeldelsen
Danske stemmer Diverse
Original stemmer Diverse
Tale Engelsk+nordiske
Tekster Engelsk+nordiske
Bemærkninger
Omtale:

Fra de kreative skabere hos Disney Pixar kommer nu en sjov, varm og usædvanlig “følelsesfilm”, som anmelderne elsker.

Ser du nogensinde på folk og undrer hvad der foregår i deres hoved? Disney•Pixars Inderst Inde tager dig med på en rejse gennem sindet, for at give svaret på det spørgsmål. I den 11-årige Rileys hjerne arbejder fem følelser på hovedkontoret, ledet af optimisten Glæde. Hun gør alt for at Riley skal forblive lykkelig, hvad der end sker, og ved sin side har hun de andre følelser Frygt, Vrede, Afsky og Triste.Anmeldelse:

Filmen:
Inders inde er Pixars 15. fuldlængde film. Og som sædvandlig er Pixar helt suveræne på den tekniske side.

Historien er også meget anderledes, det hander på alle planer om følelser. Nærmere bestemt Glæde, Frygt, Vrede Afsky og Triste som er de følelser der styrer filmens hovedperson Riley. Men egentligt er det det følelserne der er filmens hovedpersoner.
Når vi har først har fået præsenteres hvordan følelserne fungere og hvordan de forsøger at holde Riley i balance, følger vi hvad der sker når en teenager (Riley) bliver usat for en stor omvæltning i hendes liv, når hun med hendes forældre flytter til storbyen. Rileys vigtigste oplevelser gemmes danner primær-identitets øerne i hendes hjerne. Øerne er blandt andet hendes venner, hendes hobby ishockey, fjolleøen, ærlighedøen, og familieøen
Men når Riley nu mister hendes venner fordi de bor så langt væk, og ikke rigtig kan få det til at fungere hverken på et nyt hokeyhold eller på den nye skole, så begynder øerne aat smuldre og Riley for meget svært ved at kontrollere følelserne -eller er det omvendt.

Det er sjov historie, der selvfølgelig også har en masse på hjerte. Primært følger vi Glæde og Triste der kommer på overarbejde i Rileys hjerne. Vi møder også en række bifigurer, og har også korte besøg hos moderens og faderens følelser.

Mine følelser er tilgengæld også en smule delte omkring denne 15. pixar film. Jo den er flot, jo den fortæller en en god historie, den er nytænkedene og anderledes. Der er også masser af detaljer og en god humor. Der er bare et eller andet der gør den for meget ikke er helt på højde med de andre. Jeg kan ikke sætte en finger på lige hvad der, for alt er jo egentligt rigtig fint.

Lyd og billed:
Bluray: Rigtig godt
DVD: ikke set.

Ekstramateriale:
Blu-ray 2D:
- Kortfilm: Lava. En lille kortfilm (vist før filmen i bio) om en ensom vulkan. Heller ikke pixar bedste kortfilm.
- Kommentar spor
- Kortfilm: Rileys første date
- Blande følelser
- Kvinderne i inderst inde

Konklusion:

Igen en rigtig god Pixar film. Teknik, historie og humor i særklasse.
Selv om det er en rigtig god film, syntes jeg alligevel ikke det er pixars bedste. Men spring endelig ikke filmen over af den grund.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk