Pixar 16: Den gode dinosaur
(The good dinosaur)

Udgaver med dansk tale:
DVD udgave  Blu-Ray 2016 3D Bluray 2016


Original titel The good dinosaur
Datoer Biograf premiere i USA: 2016
Biograf premiere i DK: 2016
DVD udgivelse i DK: 2016
Bluray udgivelse i DK: 2016
Spilletid 90 minutter (bluray, DVD er 4% kortere pga. pal speedup)
Bonus på DVD'en
  • Se anmeldelsen
Danske stemmer Diverse
Original stemmer Diverse
Tale Engelsk+nordiske
Tekster Engelsk+nordiske
Bemærkninger
Omtale:

Fra prisbelønnede Disney Pixar, kommer her et storslået og hjertevarmt eventyr, om at overvinde sin frygt og finde sit sande jeg.
Den gode dinosaur stiller spørgsmålet: Hvad var der sket, hvis asteroiden, der for altid ændrede livet på jorden, var fløjet forbi vores planet og dinosaurerne ikke var blevet udryddet? I denne film om dinosaurernes verden, møder vi apatosauren Arlo og hans usædvanlige menneskeven, Tot. På sin rejse, gennem et barsk og mystisk landskab, lærer Arlo at se sin frygt i øjnene, og opdager hvor meget han faktisk kan klare.

Gå ikke glip af denne fantasifulde og anderledes fortælling, der er fuld af varme og spænding - en film for hele familien!Anmeldelse:

Filmen:
Den gode dinosaur er Pixars 16. fuldlængde film. Denne gang gik jeg til indtil filmen med bange anelser. Den ligner, i trailers, meget en film for de allermindste. Men jeg blev positivt overrasket, og må indrømme at Pixar gør det igen.

Filmen foregår på en alternativ version af vores verden, hvor dinosaurerne udviklede sig til den inteligente og dominerende race, mens menneskene forblev vilde. Nogle dinosauer er kødædere og holder kvæg (T-rex), men andre dyrker jorden . Arlo bliver udklækket ind i en familie af farmere, som den absolut mindste af 3 søskende. Arlo kan slet ikke hamle op med sine store søskende, og må derfor gang på gang forsøge at bevise hvad han kan -men uden held. En dag vil Arlos far lære ham at klare sig, på en tur langt væk fra hjemmet, men de bliver overrumplet af et uvejr, og Arlos far falder i floden og bliver revet med.
Arlo må nu klare sig alene tilbage, men får uventet hjælp at Spot, eller Tot som han er kommet til at hedde i den danske version. Tot er et menneske, uden sprog, og oftest kravlende på alle fire. Tot har tidligere stjålet forråd fra deres farm. Det var dengang Arlos opgave at kvase Tot, men det kunne han ikke og hjalp ham istedet.
Tot og Arlo bliver gode venner, oplever en masse sammen i deres søgen efter farmen.

Klart en bedre film en forventet. Alt andet en figurerne er utroligt flot animeret, det tætteste på fotorealisme jeg har set i en animations film til dato. Karakterene er tilgengæld meget tegnefilms aktige, og alt andet en realistiske. Men det fungerer godt, også uden at figurerne fremtræder som pap-figurer i en live action film.

Lyd og billed:
Bluray: Rigtig godt
DVD: ikke set.

Ekstramateriale:
Blu-ray 2D:
- Kortfilm: Sanjays super team. Om en indisk drenge og hans forhold til guder og superhelte. Meget underlig kortfilm når man ikke kender indernes tro. Dårligste pixar kortfilm indtil videre.
- Kommentar spor
- Slettede scener, på tidligt stadie, ikke noget der giver filmen yderligere
- Ægte løgne om dinosaurer, lidt om virkelig kontra filmen
- Genbrugsaurus. Om en firmaleg ved pixar hvor de forskellige teams skulle bygge en dinosaur af genbrugstting.
- i T-rex's spor
- Dino bidder (Lidt fraklip)
- Trailers

Konklusion:

Den 16. pixar film, og Igen en super god Pixar film. Teknik igen i særklasse. Historien er god, og sød.
Den gode Dinosaur er en god film, men det er dog ikke nogen ny Toy Story.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk