Pixar 18: Biler 3
(Cars 3)

Udgaver med dansk tale:
DVD udgave
2017
DVD box udgave
2017
 Blu-Ray 2017  Blu-ray
box udgave 2017
3D Bluray 2017


Original titel Cars 3
Datoer Biograf premiere i USA: 2017
Biograf premiere i DK: 2017
DVD udgivelse i DK: 2017
Bluray udgivelse i DK: 2017
Spilletid 102 minutter (bluray, DVD er 4% kortere pga. pal speedup)
Bonus på DVD'en
  • Se anmeldelsen
Danske stemmer Denne film har den vildste liste af danske stemmer.
Se hele listen her:
Danske film stemmer
Original stemmer
Tale Engelsk+nordiske
Tekster Engelsk+nordiske
Bemærkninger
Omtale:

Fra Disney Pixar, skaberne af Find Dory og Inderst Inde, kommer et fantasktisk eventyr i fuld fart med både hjerte og humor. Overrasket af en ny generation lynhurtige racere med den arrogante Jackson Storm i front, finder den legendariske Lynet McQueen sig snart overhalet og ude af den sport, han elsker.

For at komme tilbage på rette spor, har han brug for hjælp fra den unge træner Cruz Ramirez, inspiration fra legenden Den Fantastiske Hudson Hornet og at skæbnen tager en uventet drejning. En højoktan-fuldtræffer, tanket med uforglemmelige karakterer og spektakulær animation!Anmeldelse:

Filmen:
Pixars 18. film. Igen en fantastisk flot film, og historien er faktisk også meget god selv om den er en 3'er i serien.

Hovedpersonen er selvfølgelig stadig McQueen, men i denne film oplever han hvordan det er pludselig at bliver overhalet af teknologien, og ikke længere være den sikre vinder. McQueen kommer i trænings center, bla. med Virtual Reality simulatorer for igen at blive den hurtigste bil. Her møder han den unge træner Cruz Ramirez, der gør alt for at få gang i McQueen igen.

For en gangs skyld vil jeg ikke skrive så meget mere om handling, det vil lidt ødelægge filmen. Kan kun afsløre at alt selvfølgelig ender godt.

Det sker rigtig meget i filmen, og den har klart humoren med fra den originale film. De danske stemmer gør det fantastik godt, og man kan aldrig blive træt af Lars Hjortshøj's bumle. Der er også stemmer fra motorsportens verden, som Tom Kristensen, Nicolas Kiesa og Claus Borre. Og så alle de kendte som Ulf Pilgaard, Margrete Koyto, Tommy Kenter, Anders W. Bertelsen, Annette Heick, Laus Højbye og ikke mindst Wikke og Rasmussen.

Det skal også lige bemærkes at dette er den første Pixar, og dermed første Disney tegnefilm der udkommer på 4K, dog ikke i danmark. Det gør ikke så meget denne gang da filmen ikke er renderet i 4K, men blot opskalleret fra 2K materialet. Altså ikke nødvendigvis bedre end det TV'et eget scaler kan gøre.

Lyd og billed:
Bluray: Rigtig godt
DVD: ikke set.

Ekstramateriale:
- Lou
- Frøken Fræs’ racerskooole
- Klar til ræs
- Cruz Ramirez: Den gule bil der kunne
- Kommentarspor

Lou er den lille kortfilm der blev vist før filmen i biografen. Den er som altid anderledes med rigtig god. De andre ting er fine tillæg til filmen, i en fin mængde.

Konklusion:

Super god 3'er. Jeg syntes den er bedre end 2'eren.

Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk