Pixar 19: Coco

Udgaver med dansk tale:
DVD udgave
2017
 Blu-Ray 2017 3D Bluray 2017


Original titel Coco
Datoer Biograf premiere i USA: 2018
Biograf premiere i DK: 2018
DVD udgivelse i DK: 2018
Bluray udgivelse i DK: 2018
Spilletid 104 minutter (bluray, DVD er 4% kortere pga. pal speedup)
Bonus på DVD'en
  • Se anmeldelsen
Danske stemmer Denne film har den vildste liste af danske stemmer.
Se hele listen her:
Danske film stemmer
Original stemmer
Tale Engelsk+nordiske
Tekster Engelsk+nordiske
Bemærkninger
Omtale:
Disney•Pixars sprudlende fortælling om familie, sjov og eventyr begiver en fremadstræbende ung musiker ved navn Miguel sig ud på en fantastisk rejse til det magiske land, hvor hans forfædre bor. Her finder han en uventet ven i den charmerende fupmager, Hector, som hjælper Miguel med at afsløre mysterierne bag hans families fortællinger og traditioner.


Anmeldelse:

Filmen:
Coco, er den 19. i rækken af pixar film. Efter at de sidste par Pixar film har været "2'ere", er coco en helt ny, og noget anderledes oplevelse.
Filmen foregår i Mexico, omkring Dia de Muertos (de dødes dag). Dia de Muertos er en fest dag hvor det siges at de døde kan komme ind i de levendes verden og se hvordan det går deres familie.
Filmens hovedperson hedder lidt overraskende ikke Coco, men Miguel. Miguel er en dreng der elsker musik, og drømmer om at blive musiker og sanger. Desværre er musik og sang bare totalt forbudt i Miguel's familie. Det har været bandlyst siden families ældste, bedstemor Coco, var barn. Dengang skete der noget mellem Coco's mor og far der førte til dette totale forbud. Istedet er det familiens plan at Miquel skal blive skomager som generationer før ham.
På de dødes dag afholdes en talent konkurrence i byen. Miguel vil deltage, men har ikke nogen Guitar, og kommer derfor til at "låne" guitaren fra byens store (afdøde) legende Ernesto de la Cruz. Da han gør det ender han pludselig op i de dødes rige, og her udspiller det meste af filmen sig. Miguel møder sit forbillede Ernesto, og en række afdøde familiemedlemmer. Langsom begynder han at samle trådene og finde ud af hvorfor musik er blevet forbudt i familien, men samtidig må han kæmpe mod tiden for han skal ud af de dødes rige inden dagen er omme, eller kommer han ikke ud.

Coco fik i starten ikke de bedste anmeldelser, og blev kritiseret blandt andet for musikken. Heldigvis, har den dog siden fået noget bedre anmeldelser. Det er nemlig en rigtig god film. Som altid er hver Pixar film flottere end de foregående, men vigtigst er det faktisk en god historie. Musikken og sangene var meget bedre end jeg havde forventet, der er tilpas meget af det, og det er rigtig godt både på dansk men især også i original versionen.

God film. Se den.

Lyd og billed:
Bluray: Rigtig godt
DVD: ikke set.

Ekstramateriale:
• Velkommen til festen
• Min familie
• Dante
• Lær at tegne et skelet
• Kommentarspor

Vi mangler den lille kortfilm der normalt bliver vist før Pixar film i biografen. Det skyldes nok at den kortfilm det blev vist er den 22 minutter lange frozen film "Olafs frozen adventure". Der er tilgængelig på netflix.

Konklusion:

Igen en super god pixar film. Og klart bedre end de første rygter.

Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk