Biler 2

Udgaver med dansk tale:
DVD udgave
DVD box (biler 1+2)  Blu-Ray +DVD  Bluray + ecopy  Bluray steel box  Bluray box (biler 1+2)  3D


Original titel Cars 2
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK:
DVD udgivelse i DK: 27/12-2006
Spilletid Bluray: 106 minutter
DVD: 102 minutter (pga. PAL speedup)
Bonus på DVD'en
  • Kortfilm: Ferie a la Hawaii
  • Air Mater
Danske stemmer David Owe: Lynet McQueen
Annette Heick: Sally
Lars Hjortshøj: Bumle
Original stemmer Larry the Cable Guy, Mater (Bumle)
Owen Wilson, Lightning McQueen
Michael Caine, Finn McMissile
Emily Mortimer, Holley Shiftwell
Eddie Izzard, Sir Miles Axlerod
John Turturro, Francesco Bernoulli
Brent Musburger, Brent Mustangburger
Joe Mantegna, Grem
Thomas Kretschmann, Professor Z
Peter Jacobson, Acer
Bonnie Hunt, Sally
Tale , islandsk
Tekster , islandsk
Bemærkninger
Omtale:
Beskrivelse af Biler 2
Fra skaberne af Biler, Op og Toy Story 3 kommer en ny Pixar-klassiker for hele familien. Racerløbenes superstjerne Lynet McQueen og kranbilen Bumle,
rejser rundt i verden til forskellige Grand Prix løb for at konkurrere om hvem, der er verdens hurtigste bil.

Men vejen mod mesterskabet er fuld af intriger, spænding og overraskelser, da Bumle får rodet sig ind i et internationalt spioneventyr!

Tag med på et højoktan eventyr med verdens sejeste ”bilstjerner” i hovedrollerne. Det er gassen i bund fra start til mål!


Anmeldelse:

Filmen:
Pixar har med success lavet både en 2'er og en 3'er af deres største success til dato -Toy story. Nu prøver de så med en toer til deres næststørste success, Biler.
Og Pixar har selvfølgelig igen lavet en fantastisk film.

I Biler 2 er Mcqueen vender Lynet Mcqueen tilbage til kølerkildekøbing (radio springs) for at besøge sine venner. Bumle har glædet sig helt vildt til at de to igen skal hygge sig sammen. Efter en lang dag hvor de to laver alt muligt sjovt sammen, har Bumle dog lidt svært ved at forstå at McQueen gerne ville bruge sin aften sammen med Sally.
Imedens ser bumle i nyhederne på TV, at en rig oliemand er begyndt at producere en ny miljøvenlig benzin, som skal gøre almindelig benzin overflødig. Og for at reklamere for det nye brændstof afholder han en stor konkurrence hvor bilerne skal køre ræs forskellige steder i verden. McQueen har meldt afbud for at være sammen med sine venner, men da bumle ser pralhalsen Francesco nedgøre McQueen på TV får han alligevel McQueen til at melde sig til.

McQueen tager bumle med rundt til de forskellige løb, der bla. foregår i Paris, London, Tokyo og den italienske by Porto Corsa (en rigtig flot by der ikke findes i virkeligheden). Samtidig med løbene følger vi en spionhistorie i bedste James Bond stil, og da Bumle pludselig forveksles med en britisk agent vikles det hele sammen og bliver rigtig spændende.
Her bliver filmen til en blanding mellem den første cars film, og en rigtig drengerøvs agent film.

Historien fungerer rigtig godt, men hvis den første biler film var en drengefilm, så er denne det endnu mere. Drengene vil især elske de nye figurer, formel 1 bilen Francesco, og den engelske agent bil Finn McMissile.
De animationsmæssige detaljer i filemen er helt fantastiske, og turen rundt i de 4 byer har virkelig givet animatorerne muligheden for at vise hvad de kan. Der er virkelig kælet for alle detalejerne i de mange bygninger og de mange nye figurer.

Lyd og billed:
Bluray: Super duper rigtig flot. Ny reference film inden for animation på bluray.

Ekstramateriale:
Ekstramaterialetbestår af 2 kortfilm og et kommentarspor.
Kortfilmene er den ny Toy Story kortfilm: Ferie ala hawaii, der også blev vist før filmen i biografen. En rigtig sød lille film. Jeg håber vi ser mere af det i stil med Maters tall tales serien.
Og når vi snakker om "Maters tall tales" (bumle højt på strå), så er der netop et nyt afsnit af denne serie som den anden kortfilm. I dette episode indgår en masse fly, og der sluttes af med et oplæg til at vi måske ser mere til dem.


Konklusion:

Pixars 12. langfilm, og dermed 11. gang at en pixar film er flottere end den forrige. Pixar filmene er en direkte målestok for udviklingen i den tekniske kunnen. Men samtidig er det også den 12. gode historie. Men Biler 2 blev dog Pixars første lille fiasko. Ikke fordi den er er totalt flop, eller en dårlig film, men filmen har den laveste rating for en pixar film på imdb, og biografsalget har kun lige kunnet dække omkostningerne. Jeg tror en del af forklaringen skal findes i at det er en meget drenget film.
Det gør dog ikke biler 2 til en dårlig film. Den er stadig langt bedre end det meste af det vi ser fra andre studier, og de fleste drenge vil elske den.

Som det ses øverst udkommer biler 2 i hele 7 forskellige kombinationer. Det er ALT ALT for meget. Målet er måske at få de rigtige samler til at købe flere (alle) versioner, men når der kommer så mange versioner af filmene står vi af.Karakterer:
 Billede og lyd Prima, det kan ikke blive bedre.
 Filmen Rigtig god, men det er en meget drenget film.
 For hvem Mest for drenge, der er meget 007 action gennem hele filmen. En del piger vil sagtens kunne se den, men nogle vil også hurtigt står af.
 Ekstra 2 gode kortfilm, men vi snydes endnu en gang for den ekstra disc med alt ekstramaeterialet der følger med i andre lande.

Anmeldt af Kurt og Gitte Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk