Pocahontas 2
Rejsen til England

Udgaver med dansk tale:
 1998 DVD
Første udgave
 2002 DVD
Anden udgave. 1:1 genudivelse af 1998 version
2013
Bluray Original titel Pocahontas II - Journey to a New World
Datoer Biograf premiere i USA:
Biograf premiere i DK:
DVD udgivelse i DK: 10. juni 2002
Spilletid 70 minutter
Bonus på DVD'en "Lille Hiawatha"
Pop-up historie om Pocahontas.
Danske stemmer Pocahontas Susanne Elmark
John Smith Kristian Boland
Høvding Powhatan Guido Paevatalu
Guvernør Ratcliffe Baard Ove
Bedstemor Piletræ Ghita Nørby
John Rolfe Jesper Mayland
Fru Jenkins Merete Hjortsø
Nakuma Grete Tulinius
Kong James 1. Ulf Pilgaard
Original stemmer
Tale
Tekster
Bemærkninger

2. udgaven er en simpel genudgivelse af den første udgave med nyt cover, og den ligner derfor ikke de andre 2002 udgivelser.
Der er ingen ekstramateriale, og man skal ind i "language" menu for at vælge dansk tale.

Omtale:
Pocahontas II : Rejsen til England er et muntert eventyr fyldt med dristige dueller og Meekos og Flits morsomme spilopper - et nyt og morsomt kapitel i heltinden Pocahontas' liv. Denne gang skifter Pocahontas' liv kurs, da hun stiger ombord på et stort skib for at rejse til England. Eskorteret af den flotte,engelske gentleman John Rolfe, den kæmpestore livvagt Uti og de blinde passagerer Meeko, Percy og Flit, begiver Pocahontas sig ud på en vigtig fredsmission. E helt ny verden venter hende i Londons travle gader - men også en ny trussel fra Ratchliffe! Imens Pocahontas forbereder sig til det elegante hofbal med hjælp fra kammerpigen Fru Jenkins, vokser hendes følelser for Rolffe. Men da john Smith pludselig dukker op, tvinges Pocahontas til at foretage sit livs valg mellem de to mænd og to måder at leve på! En disney Video Premiere er i spillefilmslængde, og en spændende fortsættelse af en tidligere Disney klassiker.

Anmeldelse:

Filmen:
Denne fortsættelse til Pocahontas blev lavet direkte til stuen. Udkom første gang på DVD i 1998 i meget begrænset antal (da kun få havde DVD afspiller den gang), genudgivet uændret med nyt cover 2002, og her i 2013 udgives filmen på Bluray.

Kongen af England vil efter Radcliffes beretninger føre krig mod de vilde og få fat i deres guld. Samtidig er et skib på vej for at hente indianernes høvding til London, så kongen selv kan forhandle med "de vilde". Pocahontas er trist, de har for nogen tid siden fået meddelelse om at John Smith er død.
Da skibet ankommer er det med en ny John, John Rolfe. Han møder høvdingen, men høvdingen vil ikke rejse til england, når kongen ikke vil komme til ham -vil han heller ikke komme til kongen. Istedet tilbyder Pocahontas (der jo er høvdingen datter) at tage med til London for at forhandle fred med Kongen.
Da de er tilbage i London er det svært for Pocahontas at komme til at snakke med kongen, men Kongen indviterer hende til jagtbal og lover at han vil stoppe skibene der skal føre krig mod indianerne hvis hun kan opføre sig civiliseret. Radcliffe gør dog alt for at provokere Pocahontas, og da de mishandler en bjørn kan du da heller ikke lade være med at stoppe det. Kongen får hende sat i fængsel, og beordrer skibene afsted for at bekæmpe indianerne.
Det viser sig dog at John Smith stadig lever, og de to John'er kæmper nu sammen om at få Pocahontas fri og få stoppet skibene. Og selvfølgelig kæmper de også om Pocahontas´ kærlighed.

Hverken historie eller animation er på niveau med den oprindelige film. Men det er nu alligevel en fin fortsættelse af historien, og for en direkte-til-video udgivelse fra 90'erne er den også ganske hæderligt animeret. Der er ligesom i den første film en del sange i filmen, disse er også ganske gode men ikke på niveau på den oprindelig films sange.

Ekstramateriale:
Det bliver til en lille pop-up historie om Pocahontas.
Og kortfilmen om "Lille Hiawatha". En rigtig klassiker, som dog havde passet bedre på den nye bluray udgave af Pocahontas klassikeren.

Konklusion:
En fin to'er hvor man kan få et bud på hvordan det gik pocahontas efter den første film.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om Disney tegnefilm på www.disney.dk