Rogue One
-A Star Wars Story
Danske udgaver:
   
DVD 2017 Blu-Ray 2017 Blu-Ray Steel 2017   3D 2017


Original titel Rogue One -a star wars story
Datoer Biograf premiere i USA: 2016
Biograf premiere i DK: 2016
DVD + bluray udgivelse i DK: 2017
Spilletid 135 minutter (på bluray)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning

Mads Mikkelsen

..

Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger Ikke dansk tale.
Synopsis:
'Rogue One' er den første film i Star Wars Antologi-serien, en amerikansk science fiction filmrække, der er en samling af enkeltstående historier fra Star Wars-universet. Historien foregår umiddelbart før begivenhederne i Star Wars Episode IV: Et nyt håb (1977) og handler om en gruppe oprørere, der går sammen om at stjæle planerne for kampstationen Dødsstjernen. Våbendesigneren Galen Erso skjuler sig på planeten Lah'mu sammen med sin familie. Orson Krennic, som er divisionschef for udvikling af avancerede våben i det kejserlige militær, tvinger Galen til at arbejde på Imperiets nye supervåben Dødsstjernen, som er en rumstation der kan ødelægge planeter.

Anmeldelse:

Filmen:
Så er det endelig tid til den første nyere star wars spinoff / sidehistorie. Rogue one foregår tidsmæssigt lige inden den første film (episode IV), og dermed efter episode III.

Filmen fortæller historien om hvordan oprørerne fremskaffer de konstruktionstegningerne for dødsstjernen. De tegninger som vi jo ved har en vigtig betydning i episode IV. I Danmark har de fleste nok hørt at Mads Mikkelsen har en vigtig rolle i denne film. Mads spiller rollen som Gallen Erso, der under pres designer dødsstjernen. Galen Erso er også far til Rogue Ones egentlige hovedperson Jyn Erso.
Mens Jyn er barn oplever hun at emperiet dræber hendes mor, og tager hendes far til fange for at arbejde med dødstjernen. Jyn vokser op med en vrede mod imperiet, og ender gennem et langt eventyr med at stjæle de nævnte tegninger til dødstjernen sammen med en gruppe oprører.

Det er en fantastisk historie, hvor vi møder en masse nye rigtig gode karakterer, men heldigvis også nogle af de gode gamle. En af dem er selvfølgelig Darth Vader der jo ikke kan undgå at være med i denne historie. De andre gamle karakterer skal ikke spoiles her.

Blandt de nye karakterer er droiden K-2SO, der vel nærmerst er en stærkere og modigere variant af C3PO, med masser af humor. Der er også flere af de andre karakterer der er så gode at det er lidt ærgeligt at det ikke rigtigt passer ind med en fortsættelse af Rogue One.

Filmen har masser af star wars action som det skal være, masser af fanstastiske karakterer, god humor og så passer den bare rigtigt godt ind i hele starwars billedet.

Fantastisk med en ny star wars film hvert år, især når selv mellem filmene har så høj kvalitet.

Billede og lyd:
Alt er helt som det skal være.

Ekstramateriale:
The Stories
A Rogue Idea
Jyn: The Rebel
Cassian: The Spy
K-2SO: The Droid
Baze & Chirrut: Guardians Of The Whills
Bodhi & Saw: The Pilot & The Revolutionary
The Empire
Visions Of Hope: The Look of Rogue One
The Princess & The Governor and Epilogue: The Story Continues 
Rogue Connections

Utrolig godt ekstramateriale. Masser af information at hente her. Titlerne giver lidt hvad de enkelte afsnit handler om, og det kan afspilles som en lang historie.

Konklusion:
Star wars i rigtig høj kvalitet. Super god film. Lækkert ekstra materiale.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen