Star Wars Story: Solo

Danske udgaver:
DVD 2018 Blu-Ray 2018 / Steelbook 2018 4K 2018  3D 2018


Original titel Solo - A Star Wars Story
Datoer Biograf premiere i USA: 2018
Biograf premiere i DK: 2018
DVD + bluray udgivelse i DK: 2018
Spilletid 135 minutter (på bluray/4K, DVD 4% kortere pga. PAL speedup)
Bonus på DVD'en Se anmeldelse.
Danske stemmer Nej
Rollebesætning Alden Ehrenreich, Donald Glover, Emilia Clarke, Joonas Suotamo, Phoebe Waller-Bridge, Thandie Newton, Woody Harrelson
Tale Engelsk
Tekster Dansk
Bemærkninger Ikke dansk tale.
Synopsis:
Stig ombord på the Millenium Falcon og rejs med til en galakse lang, langt borte i ”Solo: A Star Wars Story”, et helt nyt eventyr med galaksens mest elskede smugler. Gennem en serie hændelser i den mørke og kriminelle nedre verden møde Han Solo sin blivende andrepilot Chewbacca og møder også den berygtede storspiller Lando Calrissian. Det bliver en rejse som viser sig at være helt afgørende for en af Star Wars-sagaens mest utrolige helte.

Anmeldelse:

Filmen:
Solo, er Star wars filmen der giver os baggrundshistorien for Han Solo. Solo er en lidt anderledes star wars film der desværre fik alt for hård kritik af anmeldere, men også fra de hårde fans. "Filmen ingen har bedt om" siger mange fans -men deres kritik er helt forkert.

Solo er, ligesom Rogue one, en af sidehistorieren der foregår helt adskildt fra hovedfilmene. Og så alligevel ikke, selvom filmen ikke er en del af nummererede serie, møder vi her enkelte allerede kendte figurer (Han Solo, Lando og Chewbacca) som unge, spillet af nye skuespillere.
Handlingsmæssigt er vi et sted mellem episode 3 og 4, hvor Rogue one også foregår. Solo må også foregå før Rogue One, så det pladserer den altså mellem episode 3 og Rogue One.
Det er historien der fortæller os hvad der skabte den Han Solo vi kender. Vi får fortalt hvordan Han Solo fik sit efternavn, vi ser hvordan han møder Chewbacca og Lando. Filmen fortæller også hvordan Han Solo fik fat i tusindårsfalken, og klarede the Kessel run på 12 parsec (som er en afstand på ca. 3.26 lysår, og atlså ikke en tidsmåling).
Note: (Parsec enheden blev opfundet længe før starwars, men blev sandsynligvis fejlagtig brugt som tidsmåling i den gamle film, men i denne film redder man den lige ved at forklare at man godt kan rejse en afstand på 18 parsec på 12 parsec)

Vi møder også Han Solo's (første) store kærlighed Qi'ra (spillet af Emilia Clarke), og skurken Beckett (Woody Harrelson) i nogle af de store roller.
Note: Emillia clarke kender mange sikkert som “Daenerys of the House Targaryen, the First of Her Name, The Unburnt, Queen of the Andals, the Rhoynar and the First Men, Queen of Meereen, Khaleesi of the Great Grass Sea, Protector of the Realm, Lady Regnant of the Seven Kingdoms, Breaker of Chains and Mother of Dragons”.

Udover det nævnte syntes jeg ikke handlingen skal afsløres yderligere her.

Solo blev disneys første direkte fiasko i starwars serien. Som nævnt syntes jeg det er uberettiget. Indtil Solo var det dog sådan at alle nye og gamle fans, små som store alligevel tog ind og så filmene. Men med Solo var det anderldes, den var næsten død inden den kom i biografen og kørte med halv- til meget tomme sale.
Det er skam, for det er en god film som man slet ikke bør snyde sig for. Undtagen lige hvis du bare syntes at star wars stoppede efter den oprindelige trilogi -så skal du selvfølgelig ikke se den.
Det er det samme fede star wars univers som vi kender, og dem der har lavet filmen (også de andre nyere film) har gjort alt hvad de kunne for at få den helt rigtige star wars stemning. Der syder af star wars, og man skal da bare lige acceptere at hvis vi nogen sinde se mere Han Solo på film, så er det altså ikke Harrison Ford.
Filmen ligger iøvrigt meget op til en forsættelse, måske i historien om Bobba Fett. Håber filmen kommer til at storhitte hjemme i stuerne, så Disney ikke ender med at droppe næste film. Jeg vil gerne have alt det nye star wars jeg kan få, især når det er udført så godt som alle de nye film fra Disney perioden.

Billede og lyd:
Superlækkert. Og rart at 4K udgaven udgives officielt i Danmark.

Ekstramateriale:
Solo: The Director & Cast Roundtable
Kasdan On Kasdan
Remaking The Millennium Falcon
Escape From Corellia
The Train Heist o Team Chewie
Becoming A Droid: L3-37
Scoundrels, Droids, Creatures And Cards: Welcome To FORT YPSO
Into The Maelstrom: The Kessel Run
Deleted Scenes

Dejlig samling ekstra, der også viser hvor meget de gør for at skabe den helt rigtig Star Wars magi.

Konklusion:
Totalt undervurderet star wars film.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen