Søren Østergaards Tivoli Varieté 2005


Ekstrabladet (Gregers Dirchnick Holmfeld) gav 5 ud af 6 stjerner og skrev 25. maj 2005:

Bager-Jørgen is back

Søren Østergaard bærer Tivoli Varietéen med wienerbrød og det hele

- Fedtsyle! Ikke engang betalt jeres billetter...!

Søren Østergaard -den flinke mand. Han lægger ikke fingrene imellem. Og sandt nok: Dér sidder premiere-publikummet. Fine folk. Og så for resten anmelderne. Ikke en krone.

Det skal nu nok gå for Østergaard. Vi anbefaler frejdigt betaling fremover.
Østergaard kommer op af gulvet som dukke, og så kører det. Ikke mindst for ham selv.

Salen i kog
Varietéen - som han har valgt at kalde det - er skovlet op med en masse festligt gods, men det er først og fremmest Østergaard selv, der er kernen. Han er der med hele gummikroppen og fjæset, der kan glo så åndet, at man er parat til at sende ham på anstalt.

Selvfølgelig med genganger-figurer. Den fedtede cirkus-illusionist Tim Kim med den skæve butterfly og smilet, som skal få de midaldrende damer til at savle, mens han kikser sine elendige numre og klør sig i skridtet. Og så ham, vi alle sammen venter på -selv om Østergaard har bekendtgjort, at det er slut: Bager-Jørgen.

Gu' kommer han da, næsten til sidst. Så salen går i 100 graders kog. Wienerbrødene danser, går i smadder, slasker omkring ham. Det er ingenting og mageløst, fordi Østergaard kan dét med at dementere sig selv og sit nummer hele tiden: Som når han går helt nede i tempo og ser på os med verdens sløveste blik og siger: - Det går hurtigt nu...!

Det var sivet ud, at vi skulle til 'gammeldaws' folkelig varieté med rigtig kontakt til publikum. Yes - det kom vi sandelig. På Østergaards særlige maner.

Komikeren Sidse
I hans første nummer, hvor han er skyggekunstneren Leslie Bøje Møller, der tryller med hænder og fingre mod det hvide lærred, er han i konstant dialog. Dvs. han spørger og spørger og kommer selv med alle svarene. - Er det et godt nummer? Ja, det er. Osv.

Og jo: Siden læseren nu også spørger: Der er andet i varietéen. Ivan Petersen, som er mellemlæg med sang på sang. Godt nok. Kontant og hårdtslående og måske lidt for meget. Der er Annaliza Catena med slangekroppen og rygsøjlen, som vil få det til at sortne for øjnene hos enhver ortopædkirurg. Der er en charmetrold af en tysk jonglør, Oliver Groszer, virtuos med køller, skeer og bolde. Og den ukrainske klovn Kotini, ekspert i at skvatte ned fra stole.

Og - don't forget: Sidse Babett Knudsen, der har et sandt, nedkogt komik-talent. Som klumpet assistent for Østergaard med lår i skoene og hoftemål som Rundetårn. Som en totalt absurd primadonna, der har en struds som partner, taler skånsk og synes, at Oslo er sjovere end København -hvor syg kan man være?

Er vi med? Nej. Men vi griner. Ligesom vi gør af hendes 'stærke kvinde' i vikinge-underbukser -en yndig parodi på tv's stærke-mænd-show.

Men kort og langt: Østergaard is back. Med fuld musik (Fransk Baks orkester leger med) og absurd vanvid.