Søren Østergaards Tivoli Varieté 2005

Fyns Stifttidende (Jørgen Aagaard) skrev 27. maj 2005:

Klirrende brag i Glassalen
Søren Østergaard leverer underholdning i topklasse


Opskriften er sådan set nem nok.

Tag nogle unikke, internationale stjerneartister, der kan levere gys og måben, tilsæt en vidunderlig sanger, Ivan Pedersen, der mestrer det meste, bl.a. Beatles-klassikeren "The Fool on the Hill", og kom så en ordentlig dosis Cirkus Nemo-krydderier i gryden.

Så har du Tivoli Varieté 2005.
Simpelt ikke?

Problemet er bare, at kun en Søren Østergaard kan få en fyldt sal til at vælte af grin over indholdsløse cirkusnumre, som egentlig kun ville få bragende bifald, hvis det var børnene, der opførte dem hjemme i Cirkus Baggård.

Men hos gummifjæs Østergaard og Co. er idéerne, mimikken og kostumerne, så barokke, skæve, vanvittige og ind i mellem så geniale, at man ikke kan andet end elske den skøre varietédirektør og hans underskønne frue.

Banaliteter
Generelt leveres larmende underholdende, substansløse banaliteter, som når Øster-gaard i indledningsnummeret dukker op af gulvet som dukke på en piedestal og holder en peptalk om aftenens store show.

Eller når han som den sleske og fingernemme illusionist Kim Tim kokser rundt i sine sølle numre, mens hans fingre mest bruges til at klemme lemmet.

Rablende monolog
Og så naturligvis i næsten-slut-nummeret, hvor Bager-Jørgen leverer sit farvel-show.

En vals for to stænger wienerbrød, et kornfedt glasurnummer, som er set før, javel, men nu med tårer i øjnene over Østergaards rablende monolog, som konstant modsiger hans handlinger.

Burgerfed biker
Varietédirektøren suppleres på forrygende vis af Sidse Babett Knudsen.

At se hende dø på scenen - i rollen som primadonnaen Svetlana Asita - er det smukkeste syn, man kan tænke sig.

Og hun er ikke mindre elegant som totalkikset, bredgumpet assistent for Øster-gaard i endnu et tryllenummer, hvor tryllerierne udebliver, som burgerfed amerikansk biker i tætsluttende læder, og som stærk dame, der på imponerende vis kan opholde sig i en kummefryser, der er så kold, at selv de frosne ærter flygter.

Det meste er komplet sindssygt, men trods kulden er der dækket op til et varmt, klirrende brag i Glassalen sommeren over.