Søren Østergaards Tivoli Varieté 2005


Jyllandsposten (Henrik Lyling) skrev d. 24. maj 2005:

Forrygende og vildt underholdende varieté med Søren Østergaard og Sidse Babett Knudsen i en knaldperlerække af groteske cirkusnumre.

Det er ikke forbudt at more sig, formaner Søren Østergaard, fomummet som dværg, siddende oven på et gammelt almueskab, der gemmer hans smækre krop.

Hvorfor sidder han der, og hvorfor er han dværg i begyndelsen af en Tivoli-varieté? Tja, spørg nu bare ikke så meget, men nyd i stedet at morskaben er tilladt - det ville i øvrigt også være totalt umuligt at holde nede, når Østergaard og co. trykker den af.

Glassalen formelig duver af grin, når Sidste Babett Knudsen giver den som russisk, udtryksløs, livstræt og meget tilbagelænet dødskunstner, samme med en både død og depressiv struds. Figuren - altså Sidses - er et vidunderligt gensyn fra sidste sommer, hvor hun optrådte med russisk hypnose. denne gang dør hun for øjenene af os, intet mindre. Inden da har Søren Østergaard givet herligt gensyn med skyggekunsteren Leslie Bøje Møller, der gebærder sig og ser ud som en overernergisk brugtvognsforhandler fra Lolland-Falste. Den sidste skyldes dialekten.

Og før det igen har Laban-sangeren Ivan Pedersen fået hele salen til at vugge i salsatakt, lige som han aftenen igennem leverer det ene velsungne rocknummer efter det andet