101 Dalmatinere II
-Kvik på eventyr i London

Udgaver med dansk tale:
26/2-2003  2008 Bluray 2014 Original titel 101 Dalmatians II - Patch's London adventure
Datoer Har ikke været vist i biograffer.
DVD udgivelse i DK: 26/2-2003
Bluray 2014.
Spilletid 70 minutter
Bonus på DVD'en Ekstramateriale 2003:
-Spil "På afveje i London"
-Tordenbrags værelse
-Hunde bag filmen

Ekstramateriale 2008:
Nyt spil: Kviks tusmørkeeventyr
Spil: På afveje i London
Tordenbrags omklædningsværelse
Bag kulisserne
“Try Again” - musikvideo
“You’re The One” - musikvideo

Ekstramateriale 2014:
Bag kulisserne
“Try Again” - musikvideo
“You’re The One” - musikvideo
Danske stemmer Cruella de vil - Birgitte Raaberg
Kvik - Andreas Jessen
Tordenbrag - Jens Jacob Tychsen
Lynild - Per Pallesen
Heinz - Søren Sætter-Lassen
Pongo - Lars Lippert
Robert - Søren Spanning
Anita - Pauline Rehné
Harry - Michael Boesen
Jesper - Bertel Abildgaard
Perle - Sette Sievertsen
Nanny - Grethe Mogensen

Øvrige medvirkende:
Julian K. E. Baltzer
Thea Iven Ulstrup
Lukas Forchhammer
Rasmus Albeck
Torben Sekov
Thomas Mørk
Henrik Koefoed
Louise Engell
Anders Ørsager
Johnny Jørgensen
Mads Lumholt
Per Spangsberg
Uri Pais

Sange:
"Pletter", sunget af Søren Spanning
"Tema til Tordenbrags Eventyrtime", Sunget af Per Spangsberg og Uri Pais
"Dalmatinerplantagen", sunget af Søren Spanning og Pauline Rehné
"Vovsekiks reklame", sunget af Pauline Rehné og Lars Thiesgaard
"Cruella de vil", sunget af Mads Lumholt
"Prøv igen", sunget af Mads Lumholt, Anders Ørsager og Johnny Jørgensen
Original stemmer
Tale 5.1 på alle sprog
Tekster
Bemærkninger
Billede: 1.66:1
Omtale:

I denne helt nye tenefilm i spillefilmslængde, 101 dalmatinere II - Kivk på eventyr i London, følger vi hvalpen kvik, som ikke har det godt med bare at være en lille plettet valp blandt alle de andre. Han drømmer om at være noget særligt, præcist som hans store idol, den umådeligt populære TV hund Tordenbrag.
Da Kvik ved en fejltagelse bliver væk fra sin familie, havner han midt i en tv-optagelse med sin helt Tordenbrag. Pludselig er lille Kvik blevet idolets medhjælper i et svimlende og actionfyldt eventyr - i det virkelige liv.

Imens lægger skurken Cruella en ond plan....


Anmeldelse:

Filmen
Pladsproblemer
De 101 dalmatinere er ved at fylde godt op i det lille byhus, og deres ejere har derfor besluttet at flytte på landet på en stor plantage, Dalmatinerplantagen. Her skal hvalpene få den plads de har brug for, og være fri for at tænke på den onde Cruella de Vil.

Overset
Kvik, en af de mindste hvalpe, føler sig overset i flokken. De andre driller ham, da han ikke kan gø ordenligt, og han er altid sidste hund ved madskålen, når det er fodringstid. Og med så mange hvalpe er der højeste lidt krummer til den sidste. Kvik føler sig uden for flokken, og drømmer om at være som hans helt fra TV, den store "Tordenbrag", der hver gang gør gode gerninger og kan gø, så det runger i hele byen.
Da flyttedagen kommer, ligger Kvik og drømmer, og han når ikke at komme med flyttebilen. Nu føler han for alvor, at de andre er ligeglade med ham, når de ikke engang opdagede, at han ikke kom med.

Kviks eventyr
Da kvik føler sig mest forladt, kommer en hundekiks-bil forbi, og reklamere med prøvefilmning til "Tordenbrag", det er Kviks chance, og han skynder sig efter bilen.
Til prøven griner alle af den lille hund, der ikke en gang kan gø, men Kvik er (u)heldig at være på scenen, da der bliver taget foto til avisen. Efter optagelserne møder møder Kvik sin helt, der i virkeligheden slet ikke kan finde ud af noget som, helst uden et manuskript, og det ender selvfølelig med, at Kvik og Tordenbrag sammen drager ud for at redde de andre 98 hvalpe, som Cruella har kidnappet, efter at hun via Kviks billede i avisen har fundet frem til Dalmatinerfarmen.

Har vi ikke set den før ?
Ved første øjekast minder "101 dalmatinere 2" meget om "Lady og Vagabonden 2". En hundevalp der føler sig lidt overset, og tager på eventyr på egen hånd, for til sidst at vende hjem til flokken.
Men det gør nu ikke så meget, historien er hærderligt skruet sammen, og man er godt undeholdt hele vejen igennem.

Tegnestil.
I denne efterfølger har man heldigvis valgt at tegne baggrunde i den samme helt unikke stil fra den oprindelige 101 dalmatinere. I det hele taget er der tegningsmæssigt gjort et rigtigt godt stykke arbejde, og både stilen og figurerne rammer rigtig godt den første film.
Prøv evt. selv at lægge mærke til baggrundene. Først tegnes de som stregtegninger, dernæst laves en farvelægning med løs hånd, og den oprindelige stregtegning lægges nu over på farverne. Farvelægningen er dermed meget hurtig, og passer ikke lige med stregerne, men det ser godt ud, og giver en helt speciel stil.

Lyd og billede:
Billedet er i 16:9 format (1.66:1), og er bare helt iorden. Der er lidt "fnidder" i menu graffiken på 2003 versionen, men måske er det meningen, at det skal være såden.
Lyden er i dolby digital 5.1, og er ok uden at være noget særligt. Sangene er dog lidt tamme.
Der er ingen forskel at spore i billedet på de 2 DVD versioner, hverken når vi snakker detaljer, farver eller beskæring. Det er tydligvist præcist det samme billede i de 2 versioner.
Bluray versionen er klart skarpere, men ikke fantastisk billede for så "ung" en film.

Ekstramateriale:
Se listen over ekstramateriale længere oppe.

2003:
Ekstra materialet på denne udgivelse er ikke imponerende, men trods den ringe mængde, er der et par lyspunkter iblandt.
Spillet er et "gæt en seværdighed" i London spil, og her får man i normal (ikke tegne) film beskrevet en 5-6 stykker af Londons hovedatraktioner, fra Big Ben til Tower of London. Faktisk en god ide, der kunne have være udbygget til at være noget rigtig lærerigt.
Tordenbrags værelse er er en lille klik-på-nogle-ting -ting, hvor det eneste interessante er nogle fraklip/bloopers fra filmen. Der er en 3-4 konstruerede fraklip i stil med dem fra "Græsrødderne", med den forskel, at dem i græsrødderne faktisk var ret morsomme.
Hunde bag filmen (Dogumentary) er en bag om filmen lavet i hundehøjde. En flok hunde besøgerne studierne og får fortalt lidt om, hvordan filmen er lavet. En sjov ide, men der er for lidt reel information i det relativ korte indlæg.

2008:
Her fem år senere, er det der skal gøre denne DVD til en "Specialudgave", list ekstra ekstra-materiale.
Det bliver dog kun til et nyt spil, og 2 musikvideoer, ud over det vi allerede kender fra 2003 versionen.

2014:
Bluray version har kun bagom og 2 musikvideoer.

Konklusion:
Et lidt tamt ekstramateriale, en historie vi har set før, men...
Der er nu alligvel et eller andet over 101 dalmatinere 2, der gør, at den rigtig god. Historien er egentligt helt ok, og der er mange sjove ting i filmen. Og selv om alt nu går i et lidt højere tempo, så rammer filmen i stil og stemning meget tæt på den første film. Cruella er også stadig lige sindsyg, og hendes nye franske kunstner ven er helt genial. Den lidt smådumme helt Tordenbrag, og ikke mindst hans medspiller "Lynild", der drømmer om at vippe Tordenbrag af pinden og selv blive seriens helt, sætter kulør på filmen.


Anmeldt af Kurt Secher Andersen
Læs mere om disney tegnefilm på www.disney.dk