Seasoned and served - udgivelsesdato 14. februar 2013


Albummet indeholder 11 nye sange (bla. sangene fra Bootleg) + bonus cd med re-indspilninger af tidligere hits og ny arrangerede

CD 1
 Bonus CD
You Promised Rock N Roll Bitter Moon
The Cards Long Distance
Comin´ Home Sweet Delight
Stop Telling Us Lies Kiss A Lot Of Frogs
King Of Sorrow Hey Good Lookin
Jealous Heart Wind Me Up
Breaking All The Rules Half A Man
Going To Regret It Little Bit Of Heart
Make You My Business The Gardens Tale
New Surprise Listen When My Body Talks
Tears from your eyes  


Anmelderne sagde:
Jyllandsposten den 26. januar 2013
BACKSEAT: SEASONED AND SERVED
Target Records
* * * *
Det danske Backseat med Ivan Pedersen i front er så uforbederlige traditionalister inden for americanagenren, at en ny tudeballade som ”New Surprise To Me” næsten spiller sig selv. Den nostalgiske albumåbner ”You Promised Rock’n’roll to Me” virker også lovlig tilbageskuende og opsat på P4-spilletid. Gruppen triumferer mere uanstrengt på hjemmebanen i en øm refrænbasker som ”Comin’ Home”, der har stærk melodisk rød tråd med finurlige sløjfer på.
Backseat står for ærlig og gennemarbejdet rock for modne lyttere med unge drømme, og bandet supplerer med en enkelt protestlussing til politiske dobbelttunger og spinkvaksalvere. Jeg fornemmer gode meningsmålinger til dét budskab, og den folkelige opbakning kan styrkes yderligere af den overdådige album-indpakning og den fede bonus, der er med til at markere bandets 20 års jubilæum: En ekstra best of-cd med i købet.
GAFFA, januar 2013
Gaffa gav * * *
Læserne gav * * * *

Udsigten fra bagsædet er uændret på mere sikkert end sindsoprivende udspil
"Nothing is as dumb as a man who can't understand his call", synger Ivan Pedersen på seneste udspil fra Backseat – bandet, som siden 1992 har begavet danske lyttere med professionelt udført og driftsikker rock'n'roll, som hverken er grænseoverskridende god eller dårlig.

Jo, Pedersen, Jacobsen og Solberg kender deres kald - og bestemt også deres udtryk og virkemidler. Det er sikre musikere, og Pedersen er som bekendt en udmærket sanger. Men, men, men: selve materialet er så middelmådigt, sangene så forglemmelige, at meget lidt hænger ved efter gennemlytning af Seasoned & Serveds 11 nye sange. Lige så smagfuldt som coveret er, og uanset hvad titel og pladeselskabsnavn antyder – tja, lige så lidt kan såvel teksterne som musikken her bringe denne anmelders pis i kog.

Seasoned & Served er dog på højde med – og ligner iøvrigt i påfaldende grad – bandets tidligere meritter. Noget, man kan forvisse sig om ved at investere i luksusudgaven af det nye album. Det indeholder nemlig en bonus-cd betitlet Extra Matured med ti af bandets ældre favoritter.
ROCK N’ ROLL HYGGE PÅ BAGSÆDET
Karakter 3/6
Lydtapetet, Lars Christiansen skrev den 13. januar:

Regner man starten som Backseat Boys i 1991 med, fylder Backseat 22 i år. Ikke desto mindre er der ingen af af ungdommens rodløshed og vildskab at finde på Seasoned and Served, eller på nogle af Backseats andre albums for den sags skyld.
Det er nu ikke så sært, for Backseat har siden startet været erfarne herrer og lavet rock n’ roll for voksne mennesker.

Det er bandets metier, og det vil det med garanti vedblive med at være, så længe Ivan Pedersen og kompagni spiller under navnet Backseat. Det nemmeste ville være at kalde det kedeligt, men i en verden i evig forandring er der for så vidt intet i vejen med en musikalsk konstant. I hvert fald ikke så længe den består af godt håndværk, er velkrydret og serveret med kærlighed.

Ikke uventet udgør først- og sidstnævnte ikke noget problem på Seasoned and Served. Ganske vist har det fem mand store band har været gennem nogle udskiftninger siden sidst, men med Ivan Pedersens sympatiske vokal og Søren Jacobsens solide guitar som omdrejningspunkt er Backseat lige så vellydende som altid. Det er stolt håndværk, det her. Til gengæld synes jeg, det kniber med krydderiet.

De entrerer ellers med en energisk omgang amerikansk barrock på ”You Promised Rock N Roll”, men de får aldrig fulgt op på energien fra denne ode til rock n’ roll som livsstil. Lynhurtigt læner de sig tilbage og disker op med den ene omgang velfriserede rock efter den anden. Enkeltvis lyder de sikkert fint i radioen, og lur mig om ikke Backseat spiller røven ud af bukserne på numrene live, men som samlet pakke er det endelige indtryk, at de ville have godt af et skud chili.
Fans bør bide mærke i, at førsteoplaget af Seasoned and Served inkluderer en 10 numre lang bonus-cd med genindspilninger af Backseats største hits.

Ekstrabladet, Thomas Treo den 14. januar 2013
Ivan fra Laban er slet ikke grusom
Hr. Pedersen synger suverænt på imødekommende album fra traditionalisterne Backseat

Det er stadig umuligt at sige Ivan Pedersen uden at komme til at tænke på den lange labans 1980'er-afro og overskæg, men han gør et helt anderledes behageligt indtryk i front for Backseat på gruppens fortrinlige comeback-album, 'Seasoned and Served'.

Førsteoplaget indeholder en ekstra disc med en række genindspilninger af Backseats hits, der dog blegner noget i forhold til de elleve nye skæringer, og det siger naturligvis en del om værkets for danske forhold usædvanligt træfsikre sangskrivning.
Titlen er faktisk yderst velvalgt.

Internationalt format
Grime, freakfolk og metalcore har ikke gjort det store indtryk på traditionalisterne, der fortsat spiller blød og imødekommende rock'n'roll med amerikansk accent, så Big Fat Snake kommer til at lyde som et bøvet amatørband i sammenligning.

Især melodisk imponerer Backseat, og der er internationalt format over den 62-årige sangers umanerligt naturlige stemmeføring, som rummer klassiske gospel-kvaliteter og en imponerende spændvidde.

Bundhabilt håndværk med en helt anden holdbarhed end 'Hvor ska' vi sove i nat'

Berlingske den 10. januar 2013, Jeppe Krogsgaard Christensen gav * * * * (ud af 6)

Med Ivan i USA

Det skal helst ligne en leg mellem modne mænd. Som om de bare har sat hinanden stævne i et studie, sat stikkene i instrumenterne og fremspillet en stribe strømførende sange.

Så enkelt er det naturligvis ikke. Og har et traditionsbevidst rockband ikke bæredygtige melodier og en veludviklet sans for selvkritik, så ender det let med plader som dem, Big Fat Snake har udgivet i alt for mange år.

»Get your band together and kick ass till you make it«, lyder det fra Ivan Pedersen som noget af det første på »Seasoned And Served«, Backseats syvende udspil, der gør sig i samme rockgenre som førnævnte Big Fat Snake - og har gjort det med næsten lige så stor kommerciel succes.

Der er således tale om sange, der hverken har ambitioner om at ændre verden eller det musikalske formsprog, men satser på den gode melodi og skridsikre arrangementer med stærk inspiration fra den amerikanske tradition og navne som Tom Petty og John Hiatt.

Alt sammen som skabt til P4-segmentet og indimellem på kanten til pastiche. Men i de fleste tilfælde lykkes det faktisk Backseat at rocke på deres egen, modne facon, og det er, som om man kan høre alle årenes rutine i måden, de fem herrer spiller sammen på. Som i den orgelforsirede og læderbukseswingende »Going To Regret It« eller den smittende, slideguitarbelagte »The Cards«.

Løftet om rock’n’roll
Finest står dog den afsluttende »Tears From Your Eyes«, der giver mindelser om såvel The Byrds som Tom Petty og løftes af et vidunderligt omkvæd. Men her, som i alle de øvrige numre på albummet, er det 62-årige Ivan Pedersen, der er hovedattraktionen, og som giver numrene overskud. Med sine let patinerede stemmebånd, selvfølgelige fraseringer og store kraft er han simpelthen en klassisk rocksanger af fineste slags.

»You promised rock’n’roll to me«, synger han et sted, og det er også, hvad ham og hans hold lover og leverer. Hverken mere eller mindre.
Det er også alt nok.